avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua! Vă rugăm frumos să mă îndrumați în ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua! Vă rugăm frumos să mă îndrumați în următoarea ...

Bună ziua!

Vă rugăm frumos să mă îndrumați în următoarea situație :
Bunicii mei au decedat, iar casa în care au locuit este casa părintească a bunicului care avea încă 3 frați.
Bunicul a locuit cu părintii lui pe care i-a îngrijit până când aceștia au decedat.
Bunicul in tot acest timp (aprox. 50 de ani) a plătit impozite și taxe pe aceasta proprietate unde el a rămas împreună cu familia pe care și-a întemeiat-o ( soție și 4 copii). Bunicul a decedat în 2016.
Mergând la primăria de care aparținem am găsit in acte urmatoarea situatie:
Casa și terenul aferent apar trecute pe numele celor 4 frați ( bunicul inclus).
Nici unul din cei 4 frați nu mai sunt in viața dar doi dinte ei au copii în viața.
Noi ,cei 4 copii ai bunicului am investit în renovări și îmbunătățiri ale casei.
Ce putem face pentru a trece proprietatea pe numele nostru?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 14:05, 16 Aprilie 2023
Sa dezbateti succesiunea după strabunici, după bunic și după fiecare dintre frații bunicului, apoi dvs și moștenitorii fraților bunicului sa faceți partajul.
Bunicul trebuia sa fi dezbătut succesiunea după părinții săi.
Indiferent ca a plătit impozitul și 100 de ani la Primarie, asta nu îl transforma în proprietar și nici nu ii asigura drepturi în plus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntarea la mostenire alinaduta alinaduta In 92 mama impreuna cu frati ei au dat o declaratie care suna cam asa \\" declar ca renunt la succesiune acestuia (bunica mea) si ca nu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am o mostenire (casa+teren) pt care nu s-a facut taxa ... fetita fetita Buna ziua, Am o mostenire (casa+teren) pt care nu s-a facut taxa de succesiune de mai bine de 30 de ani. Cum se poate vinde aceasta casa stiind ca am fost ... (vezi toată discuția)
Dezbaterea succesiunii - fara copii ai decedatilor Elena27R Elena27R Buna ziua, Suntem in situatia de a cumpara o casa si terenul aferent care a ramas in urma decesului unor rude, matusa si unchi decedati amandoi acum 1 an. ... (vezi toată discuția)