Buna ziua,
Daca unul dintre parteneri inainte de casatorie a avut o garsoniera proprietate personala in cazul unui divort poate pretinde sa fie despagubit cu contravaloarea actualizata a acesteia iar restul ramas sa fie impartit in jumatate?Casatoria incheiata in 1996.
Imobilul a fost vindut la cca 2 ani de la casatorie si sa luat alt imobil mai mare.Practic au fost schimbate cca 3 imobile pina la cel actual avind ca punct de plecare vinzarea imobilului dinaintea casatoriei .Partenerul cu imobilul poate avea pretentie la o cota parte mai mare cu valoarea de piata a unui imobil pe care la avut,urmind ca diferenta din pretul imobilului actual sa fie impartita in jumatate?
Contravaloarea bunului propriu transferata intr-un imobil bun comun, isi mentine caracterul de bun propriu, indiferent prin cate acte succesive trece.
Asta inseamna ca la un eventual partaj, din valoarea actuala a imobilului se da la o parte cota parte aferenta bunului propriu, urmand sa se imparta - conform cotelor de contributie efective din timpul casatoriei- intre fostii soti diferenta ramasa.
Partaj
novam999
Sunt divortata de 3 ani, cu 2 copii minori(de9, respectiv 11 ani) in intretinere si nu am facut partajul pina la aceatsa data.Casatoria a durat 10 ani si in ... (vezi toată discuția)
Succesiune
ibiss
Sunt casatorit de 15 ani cu actuala sotie care are un copil din casatoria anterioara.locuim intr-o garsoniera proprietatea mea dinainte de casatorie,am vandut ... (vezi toată discuția)
Divort si partaj!
conico
buna ziua!
am un frate care este casatorit de 9 ani, iar acum 1 luna a depus actele pentru divort, iar sotia lui doreste partajul casei si al bunurilor desi ... (vezi toată discuția)