In urma cu aproximativ 1 an si 3 luni am depus cerere pt divort. Sotul a primit ordin de restrictie initial 5 zile apoi s a prelungit cu 3 luni,fiind evacuat din locuinta pe aceasta perioada,pentru violenta domestica,amenintari si distrugeri. Nu am avut nici un termen la procesul de divort. Dupa expirarea prelungirii ordinului de restrictie ne am impacat si am retras cererea de divort si plangerea penala . Intre timp violentele fizice au incetat ,dar au ramas acuzatii si rareori amenintari,iar neintelegerile persista.Daca intentez un nou proces de divort,se reia cererea initiala,cu probele si faptele de atunci? Ma ajuta cu ceva ordinul de protectie avut ? Sau faptul ca ne am impacat anuleaza tot si toate faptele lui grave nu se mai iau in considerare?
Pt dovedirea culpei sotiinin desfacerea căsătoriei actele respective(,ordinul de protectie)va este de folos dar trebuiesc și alte probe administrate.. Discutați cu un av pt a intelege ce tb sa pregătiți ,cum decurge procesul etc..
În cazul dvs. pare ca probele pot fi administrate în noul proces.
Ar fi indicat sa verifice un avocat vechiul dosar pentru a se cunoaște exact situația.
Asa se procedează pentru a se evita problemele în noul proces intrucat trebuie mers pe ceva sigur și nu pe vorbe.
Ulterior, avocatul va putea face motivarea actiunii asa cum cere legea.
Intr o noua actiune de divort veti putea proba toate motivele care au dus la imposibilitatea continuarii casatoriei, inclusiv motivele vechi care nu s-au schimbat, doar atenuat foarte putin in timp.