avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dacă o persoană care locuiește în România este ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dacă o persoană care locuiește în România este insultată ...

Dacă o persoană care locuiește în România este insultată de către alt român într-o publicație străină cu sediul în SUA, unde trebuie să o dea în judecată prima persoană pe cea de-a doua pentru răspundere civilă? Este competentă instanța românească sau cea americană? Ambele persoane locuiesc în România.
Ce articol(e) de lege clarifică această situație?

Alte discuții în legătură

Divort amiabil cand unul dintre soti este cetatean strain si nu este in tara felin felin Buna ziua, as vrea sa stiu de ce acte este nevoie si in ce conditii se poate obtine un divort cu acordul ambelor parti, in conditiile in care unul dintre soti ... (vezi toată discuția)
Succesiune - cum sa procedez in acest caz? Antoba Antoba Buna ziua, Tatal meu a decedat in februarie anul acesta. Era plecat definitiv din tara in 1976 si stabilit actualmente in SUA cu cetatenie americana. In ... (vezi toată discuția)
Lamurire concediu crestere copil EvaB EvaB Buna ziua, Voi naste in luna Ianuarie \'13 in SUA (sotul meu este cetatean american). Sunt angajata la o companie romaneasca cu sediul in Bucuresti, ... (vezi toată discuția)