Am urmatoarea speta: In perioada Martie - Iunie 2009 am dorit achizitionarea unui script cu licenta de la un anume Dani V. Acesta a spus ca acest script are licenta, fara licenta, eu nedorind achitizionand scriptul, spunandu-i acest lucru dinainte. Scriptul s-a dovedit a fi fara licenta, ba chiar mai mult : nefunctional in totalitate. Am luat legatura iar cu aceasta persoana, dandu-mi alt script pentru o diferenta de bani din partea mea. Nici acest script nu a fost bun. Cand am contactat persoana sa-i comunic situatia (desi sunt convins ca era constient de ce "produse" are), acesta a spus ca in luna septembrie (2009) imi va returna banii.
Suntem in luna Ianuarie 2010 si eu nu am primit nici un ban. Am toate chitantele de la banca, de la ordinele de plata.
Ce pot face?
Daca in urma achizitionarii ati incheiat un contract de vanzare cumparare,atunci puteti sa-l chemati in justitie pe vanzator pentru garantia de evictiune (art. 1337 C.civ.) si pentru viciile ascunse ale lucrului vandut.In instanta puteti cere rezolutiunea vanzarii( art.1352 C, civ.) si daune-interese art.1356-1357 C. civ. ),precum si cheltuielile care sau facut cu oacazia vanzarii,precum si beneficiul nerealizat datorita acelor vicii.
Termenele de prescriptie,pentru al actiona pe vanzator, incep sa curga de la data descoperiri viciilor,insa cel mai tarziu de la implinirea unui an de la predarea lucrului.