avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Inselaciune
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Inselaciune

Am urmatoarea speta: In perioada Martie - Iunie 2009 am dorit achizitionarea unui script cu licenta de la un anume Dani V. Acesta a spus ca acest script are licenta, fara licenta, eu nedorind achitizionand scriptul, spunandu-i acest lucru dinainte. Scriptul s-a dovedit a fi fara licenta, ba chiar mai mult : nefunctional in totalitate. Am luat legatura iar cu aceasta persoana, dandu-mi alt script pentru o diferenta de bani din partea mea. Nici acest script nu a fost bun. Cand am contactat persoana sa-i comunic situatia (desi sunt convins ca era constient de ce "produse" are), acesta a spus ca in luna septembrie (2009) imi va returna banii.
Suntem in luna Ianuarie 2010 si eu nu am primit nici un ban. Am toate chitantele de la banca, de la ordinele de plata.
Ce pot face?

Multumesc anticipat
Ultima modificare: Luni, 25 Ianuarie 2010
Dany89, utilizator
Cel mai recent răspuns: Marius Negut , Consilier juridic 23:52, 25 Ianuarie 2010
Daca in urma achizitionarii ati incheiat un contract de vanzare cumparare,atunci puteti sa-l chemati in justitie pe vanzator pentru garantia de evictiune (art. 1337 C.civ.) si pentru viciile ascunse ale lucrului vandut.In instanta puteti cere rezolutiunea vanzarii( art.1352 C, civ.) si daune-interese art.1356-1357 C. civ. ),precum si cheltuielile care sau facut cu oacazia vanzarii,precum si beneficiul nerealizat datorita acelor vicii.
Termenele de prescriptie,pentru al actiona pe vanzator, incep sa curga de la data descoperiri viciilor,insa cel mai tarziu de la implinirea unui an de la predarea lucrului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calitatea constructiei la o casa cumparata george_x george_x Buna ziua, Am o problema legata de un imobil pe care l-am achizitionat in mediu rural, in apropierea Bucurestiului, P+1. Dupa un an am aflat de o serie de ... (vezi toată discuția)
Masina sh cu probleme grave. mickwin mickwin Buna ziua, Nu stiu daca a mai fost cineva in cazul meu pe aici pe forum, dar in viata reala cred ca da. Cam de 3 saptamani am facut contractul de vanzare ... (vezi toată discuția)
Constructor de rea credinta gabi_75 gabi_75 Va rog sa ma ajutati cu un sfat intr-o problema destul de delicata. In ianuarie 2008, am cumparat un apartament intr-o vila de la marginea Bucurestiuluide la ... (vezi toată discuția)