avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Posibila frauda a administratorei blocului . Cum se ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Posibila frauda a administratorei blocului . Cum se poate intra ...

Posibila frauda a administratorei blocului .

Cum se poate intra in apartamentul unui administrator ? Exista suspiciuni refeitor la consumul de apa calda si rece , si la consumul de caldura .Exista doua posibilitatati la care m-am gandit privind modul cum poate fura legal . Ori a fost mana in mana cu firma care a montat repartitoarele la apa , si caldura ori a doua varianta mai plauzibila . Scara in care locuiesc , si in care locuieste si administratora are foarte multi chiriasi , care nu ferifica listale individuale de consum ale ape si costul caldurii , cu ceea ce e scris la avizier , astfel ea umfland costurile acestora , cu consumul ei . In toate lunile are consum apa calda si rece 10-15 lei si consum caldura indiferent de luna maxim 30 de lei Total luna de plata pe lunile de iarna nu depaseste 120 lei maxim , vara mai putin .
In concluzie cum se poate intra in apartamentul ei , cerandui-se consumul lunar de apa si caldure ( listele de la furnizoi ) in conformitate cu lista de la avizier ?
Ultima modificare: Joi, 20 Aprilie 2023
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Alexandru Surcel , Avocat 08:52, 25 Aprilie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se poate intra in acel apartament doar in conditiile legii :
Articolul 31
(1) Cu un preaviz motivat scris de 5 zile emis de comitetul executiv al asociației de proprietari, proprietarul este obligat să permită accesul președintelui sau al unui membru al comitetului executiv, administratorului și al unei persoane calificate în realizarea lucrărilor de construcții/reparații, după caz, în proprietatea sa individuală, atunci când este necesar să se inspecteze, să se repare ori să se înlocuiască elemente din proprietatea comună, la care se poate avea acces numai din respectiva proprietate individuală. Fac excepție cazurile de urgență când termenul pentru preaviz este de 24 de ore.
(2) În cazul în care proprietarul nu permite accesul în proprietatea sa, în conformitate cu prevederile alin. (1), acesta răspunde civil și penal, după caz, pentru toate prejudiciile create proprietarilor afectați, în condițiile legii.
[ link extern ]
Va multumesc , asta stiam si eu .Eu doream dupa cum am scris , sa se intre in apartamentul administratorei . Dumneavoastra faceti referire , cum poate intra administratorul in alte apartamente . Dupa cum v-am spus ceea ce mi-ati raspuns , stiam . In concluzie poate fura linistita , ca nu o poate verifica nimeni pe Pamant .
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu am scris nicaieri despre administratorul care poate sa intre. Verificati mesajul anterior. Administratorul de condominiu este doar un angajat si , ca proprietar, se supune acelorasi reguli ca si ceilalti. Nu stiu ce alte posibilitati legale pot fi, in acest caz care tine doar de legea asociatiilor de proprietari.

Treceti toate utilitatile la distributia pe orizontala si contorizare externa (apartamentului) a lor si toata lumea va avea consumul la vedere. Altfel cred ca nici dvs. nu v-ar conveni sa va intre fara invitatie oricine pe proprietate.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Accesul in proprietate se poate realiza in conformitate cu dispozitiile in vigoare=preaviz sau mandat
3 din 10 utilizatori consideră
acest răspuns util
Posibile ganduri aiurea din partea unora era mai bine ca titlu.
Cu ce v-ar ajuta sa intrati in apartametul doamnei?
Care era a 2-a posibilitate la care v-ati gandit? Cum poate umfla costurile prin firma de repartitoare?
Chiriasii nu verifica dar nici cenzorii? cand te uiti la televizor cum s-a intamplat unele ajungi la persoane care isi inchipuie diverse : ca ii fura si inseala altii.
Stiti care e cea mai buna solutie pentru cei ca dv: sa va faceti dv administrator in locul ei.
Ce va impiedica? Si atunci dormiti sigur ca stiti ca nu va fura nimeni .

Alte discuții în legătură

Inspectarea apometrelor - cine? cum? cand? vasti1948 vasti1948 Buna seara! Sunt un utilizator nou al acestui site pe care l-am descoperit chiar astazi in incercarea de a gasi raspunsuri la cateva intrebari despre ... (vezi toată discuția)
Salut, am o problema legata consumul de apa rece al apartamentelor ... AlexSB AlexSB Salut, Am o problema legata consumul de apa rece al apartamentelor din bloc. Avem vecini care nu transmit corect consumul de apa rece( valori mai mici decat ... (vezi toată discuția)
Presedintele de bloc xela1 xela1 Buna ziua. As dorii sa va intreb mai multe aspecte: 1)Care este infractiunea prin care un presedinte al asociatiei de proprietari incaseaza bani pe chitante, ... (vezi toată discuția)