avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua, As dori sa stiu daca exista vreo procedura ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua, As dori sa stiu daca exista vreo procedura prin care ...

Buna ziua,

As dori sa stiu daca exista vreo procedura prin care pot intenta divort de sotul meu, cetatean Non Eu, si automat sa i se anuleze permisul de sedere. Avem probleme, ma urmareste, suna, ameninta. Stiu ca plangerea la politie ar rezolva oarecum problema dar pentru a fi sigura de o varianta definitiva ar fi ideal daca el nu ar mai putea intra in tara.

Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Avocat Neagu Elena , Avocat 19:46, 19 Aprilie 2023
Buna ziua,
Ajuta la anularea permisului de sedere atat divortul dar si daca solicitati emiterea unui ordin de protectie impotriva acestuia, in baza legii 217/2003, privind protectia victimelor.
Puteți solicita pe calea instantei de judecata desfacerea căsătoriei din culpa exclusiva a soțului dvs.
Divortul se va pronunța indiferent dacă soțul dvs se prezintă sau la nu la proces sau dacă nu este de acord cu divortul.
Contactați un avocat și o sa va îndrume acesta pas cu pas.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consultanță juridică – divorț și menținerea permisului de ședere pentru soț străin Nott Nott Bună ziua, Am o situație juridică pentru care aș dori să primesc o opinie din partea unui avocat cu experiență în dreptul imigrației. Sunt ... (vezi toată discuția)
Anulare permis sedere membru familie annna1234 annna1234 Buna seara, Eu sunt casatorita de aproape 8 ani cu un cetatean strain non UE,el a obtinut dupa casatorie dreptul de sedere pe 5 ani,in 2013 l-a reinnoit ... (vezi toată discuția)
Sotia mea este de cetatenie chineza, ne-am casatorit in serbia, ... AlexF112 AlexF112 Sotia mea este de cetatenie chineza, Ne-am casatorit in Serbia, am inregistrat casatoria in Romania , a obtinut permis de sedere pe 5 ani. Pentru divort cum ... (vezi toată discuția)