avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... In urma cu 3 ani si jumatate am depus plangere penala ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

In urma cu 3 ani si jumatate am depus plangere penala pt abandon ...

In urma cu 3 ani si jumatate am depus plangere penala pt abandon de familie , iar in urma cu un an , dupa 2 contestatii impotriva dispozitiilor date de politie si parchet, am reusit sa obtin hotararea de reluare a cercetarilor ,inclusiv reinceperea urmaririi penale. De 1 an de zile dosarul este tot la politie pt cercetari.
Intrebarea mea este: pot da Politia in judecata pt tinerea pe loc a dosarului? Copilul luna viitoare implineste 18 ani
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună seara,

Puteți face contestație privind durata procesului penal la instanța competentă. În aceste cazuri este bine să aveți un avocat care să formuleze contestația și să o susțină în fața instanței la termenul de judecată.

Mult succes!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, aveți la îndemână o astfel de contestatie și este singura varianta viabila în acest moment.

Ați mai avea și o plângere CEDO la îndemână dar va trebui sa discutati cu un avocat daca doriti sa sesizați instanta europeana deoarece trebuie analizate mai multe aspecte.

București 2023
Ultima modificare: Joi, 20 Aprilie 2023
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Bună dimineața!Contestația o depun la Judecătorie sau la Politie? Cercetările sunt blocate la Politie.
Mulțumesc!

Avocat Claudia Cozma a scris:

Bună seara,

Puteți face contestație privind durata procesului penal la instanța competentă. În aceste cazuri este bine să aveți un avocat care să formuleze contestația și să o susțină în fața instanței la termenul de judecată.

Mult succes!

Competenta de solutionare apartine judecătorului de drepturi şi libertăţi de la instanţa căreia i-ar reveni competenţa să judece cauza în primă instanţă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Confirmare de reîncepere a urmăririi penale eniko69 eniko69 Am fost reclamat de un vecin de cel puțin 18 ori pentru \"tulburare în posesie, violare de domiciliu, amenințare\" etc pentru că trec pe un drum pe care el ... (vezi toată discuția)
Dacă un dosar penal pt.abandon de familie, a ajuns la parchet ... Oananm Oananm Dacă un dosar penal pt.abandon de familie, a ajuns la parchet si de la parchet a fost trimis la circa de Poliție de unde aparține, cum reușesc că acest ... (vezi toată discuția)
Termenul de soluționare a urmaririi penale. Tarzan2012 Tarzan2012 Dupa ce judecatorul de camera preliminara admite plangerea impotriva ordonantei procurorului, trimițând cauza din nou la procuror spre a completa urmarirea ... (vezi toată discuția)