avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... salut, fiul meu are 16 ani si si a cumparat o ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

salut, fiul meu are 16 ani si si a cumparat o motocicleta, vrea ...

salut, fiul meu are 16 ani si si a cumparat o motocicleta, vrea sa o înmatriculeze pe numele lui, trebuie sa ii facem procura ? ambii parinti? dupa ce ii facem aceasta procura, acesta se poate duce singur sa o înmatriculeze la taxe si impozite si la drpciv?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 12:03, 20 Aprilie 2023

Art. 41. - (1) Minorul care a împlinit vârsta de 14 ani are capacitatea de exerciţiu restrânsă.
(2) Actele juridice ale minorului cu capacitate de exerciţiu restrânsă se încheie de către acesta, cu încuviinţarea părinţilor sau, după caz, a tutorelui, iar în cazurile prevăzute de lege, şi cu autorizarea instanţei de tutelă. Încuviinţarea sau autorizarea poate fi dată, cel mai târziu, în momentul încheierii actului.
(3) Cu toate acestea, minorul cu capacitate de exerciţiu restrânsă poate face singur acte de conservare, acte de administrare care nu îl prejudiciază, precum şi acte de dispoziţie de mică valoare, cu caracter curent şi care se execută la data încheierii lor.

Pentru materializarea interesuluui minorului,este necesar incheierea de procura notariala cu acordul parintilor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, as vrea sa știu condițiile cumpărării și înmatriculării ... AlexPlosceac AlexPlosceac Buna ziua, as vrea sa știu condițiile cumpărării și înmatriculării unei motociclete la vârsta de 16 ani. Din câte știu se poate înmatricula de ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare/cumparare la distanta? cipi21 cipi21 va salut vreau sa cumpar o motocicleta din romania , problema este ca proprietarul este plecat in Germania pentru inca 2 luni. se poate face un ... (vezi toată discuția)
Acord parinti divortati ptr. iesire minor din tara iura1729 iura1729 Buna dimineata! In speranta ca am ales bine categoria in care se incadreaza problema mea voi incerca sa o explic cat mai succint : Sunt mama unui baiat de 13 ... (vezi toată discuția)