avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice contract vanzare/cumparare la distanta?
Discuție deschisă în Achiziţii publice

contract vanzare/cumparare la distanta?

va salut


vreau sa cumpar o motocicleta din romania , problema este ca proprietarul este plecat in Germania pentru inca 2 luni.

se poate face un contract de vanzare/cumparare la distanta?

am vorbit cu el si mi-a spus ca imi da motocicleta, platesc contravaloarea unui membru a familiei lui si peste 2 luni cand se intoarce in tara sa facem contractul de vanzare/cumparare.
se poate face asa ceva legal?

sau cum ar trebui sa facem astfel incat eu sa pot folosi motocicleta pana ce el se intoarce si el sa se poate folosi de bani.

multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 02:14, 21 August 2010
Este legal, nu este vorba de un bun imobil pentru care este necesar act autentic la notariat :).
si cum ar trebui sa procedez?

contract de vanzare cumparare trimis prin posta/curier in germania pe care sa il semneze el , umand sa imi trimita inapoi un exemplar?


sau m-am gandit sa faca un act de donatie, catre unul din membrii familier sale, urmand ca eu sa inchei contracul de vanzare/cumparare cu respectiva persoana.

cum ar fi mai bine?

sau daca aveti dvs o alta solutie

multumesc frumos pt ajutor
Actele de care aveti nevoie pentru inmatricularea motocicletei sunt:
-Carte de Identitate si doua copii xerox
-Fisa de inmatriculare cu viza de la Administratia Financiara
-Act de proprietate (contract de vanzare-cumparare, factura)
-Tichet cu Inspectia Tehnica Periodica valabila si nota de identificare R.A.R.
-Copie R.C.A.
-Copie B.I. sau C.I.
-Cerere de inmatriculare
-Taxa de inmatriculare (Administratia Financiara)
-Taxa Certificat de Inmatriculare (B.C.R. sau C.E.C.)
-Dosar
Nu zic ca nu se poate face corespondenta cu proprietarul pentru incheierea contractului, dar din punctul meu de vedere cred ca mai bine este sa isi imputerniceasca un membru al familiei care sa preia banii si sa incheie contractul pe seama si in contul proprietarului in limitele stabilite prin procura.
Si eu recomand ca vanzatorul sa imputerniceasca pe cineva ( procura la notar sau consulatul roman din Germania) sa faceti contractul cand dati banii/luati motocicleta.
Altfel nu aveti nici o dovada, va poate vinde un bun furat sau va poate acuza ca i l-ati furat dvs. s.a. plus ca nu puteti sa o inmatriculati pe numele dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu inmatricularea marius 234 marius 234 Buna ziua ! am o problema tare complicata cu inmatricularea unei motociclete.Anul trecut am cumparat o motocicleta second hand de la o societate comerciala de ... (vezi toată discuția)
Motocicleta cumparata si depistata apoi ca fiind furata.....ce este de facut? CONSTANTINCINTAR CONSTANTINCINTAR Buna seara, Am nevoie de o sugestie in legatura cu urmatoarea problema: In februarie 2010 am cumparat (contract de vanzare-cumparare la un birou de copiat ... (vezi toată discuția)
Achizitonare auto pentru handicapat pamy pamy Buna seara, As avea o mare rugaminte daca cineva ma poate ajuta,la randul meu as vrea sa ajut un prieten handicapat(handicap accentuat)-amputat piciorul stang ... (vezi toată discuția)