buna seara. am o intrebare si va multumesc pentru ajutorul acordat. la un salariu de 720 ron care este suma de bani care trebuie sa o primesc la un salariu compensator.? va intreb ca patronul si contabila nu [stiu] asa motiveaza. 2Pot da in judecata patronul pe motiv ca mi-a modificat in contract timpul de lucru [de 4 0re] fara sa ma anunte sau sa semnez vreun act cu toate ca eu lucram 12 ore de luni - duminica? din acest motiv am obtinut un somaj de 450 ron cu 3 ani vechime. va multumesc pentru raspuns si ca m-ati ajutat.
Ajutorul de somaj este corect calculat. La acesta se mai adauga un procent de 3% din salariul avut numai daca aveti o vechime de min.3 ani impliniti (art.39 legea 76/2002).
Obligatoriu trebuia incheiat, cu acordul dv., act aditional pentru modificarea timpului de munca (art.41 codul muncii). Puteti contesta.
Referitor la salariul compensator pe care trebuie sa il primiti , Conform art 78 din CCMUNN pe anii 2007-2010:
ART.78. - (1) La incetarea contractului individual de munca din motive ce nu tin de
persoana salariatului, angajatorii vor acorda acestuia o compensatie de cel putin un salariul lunar, in afara drepturilor cuvenite la zi.
Pe langa acest salariu compensator trebuie sa primiti drepturile salariale la zi , bunuri de masa pentru perioada lucrata ( asta numai daca angajatorul acorda bonuri de masa ), plus plata zilelor de concediu de odihna neefectuate aferente anului 2009 ( daca este cazul ) si anului 2010 .
Somaj
Anacrsitina
Buna ziua,va rog sa imi spuneti,daca trimiterea in somaj inseamna si obligatia legala din partea patronului ,sa plateasca salarii compensatorii? (vezi toată discuția)
Drept la somaj
mad_john
salutare
ma aflu in situatia urmatoare
am fost angajat din 2008 dupa cum urmeaza:
angajat 29 iunie 2008 -23 septembrie 2008 demisionat
angajat 29 ... (vezi toată discuția)