avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1115 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariu compensator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariu compensator

buna seara. am o intrebare si va multumesc pentru ajutorul acordat. la un salariu de 720 ron care este suma de bani care trebuie sa o primesc la un salariu compensator.? va intreb ca patronul si contabila nu [stiu] asa motiveaza. 2Pot da in judecata patronul pe motiv ca mi-a modificat in contract timpul de lucru [de 4 0re] fara sa ma anunte sau sa semnez vreun act cu toate ca eu lucram 12 ore de luni - duminica? din acest motiv am obtinut un somaj de 450 ron cu 3 ani vechime. va multumesc pentru raspuns si ca m-ati ajutat.
Cel mai recent răspuns: anda.i , utilizator 10:25, 26 Ianuarie 2010
Salariul compensator este arata in CCM aplicabil daca nu se aplica CCM la nivel national
Ajutorul de somaj este corect calculat. La acesta se mai adauga un procent de 3% din salariul avut numai daca aveti o vechime de min.3 ani impliniti (art.39 legea 76/2002).
Obligatoriu trebuia incheiat, cu acordul dv., act aditional pentru modificarea timpului de munca (art.41 codul muncii). Puteti contesta.
Referitor la salariul compensator pe care trebuie sa il primiti , Conform art 78 din CCMUNN pe anii 2007-2010:
ART.78. - (1) La incetarea contractului individual de munca din motive ce nu tin de
persoana salariatului, angajatorii vor acorda acestuia o compensatie de cel putin un salariul lunar, in afara drepturilor cuvenite la zi.
Pe langa acest salariu compensator trebuie sa primiti drepturile salariale la zi , bunuri de masa pentru perioada lucrata ( asta numai daca angajatorul acorda bonuri de masa ), plus plata zilelor de concediu de odihna neefectuate aferente anului 2009 ( daca este cazul ) si anului 2010 .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu compensator maria mares maria mares buna ziua. Am lucrat 4 luni jumatate la o firma si in ianuarie am primit preaviz pentru desfacerea contractului de munca din motive economice. Practic m-a dat ... (vezi toată discuția)
Somaj Anacrsitina Anacrsitina Buna ziua,va rog sa imi spuneti,daca trimiterea in somaj inseamna si obligatia legala din partea patronului ,sa plateasca salarii compensatorii? (vezi toată discuția)
Drept la somaj mad_john mad_john salutare ma aflu in situatia urmatoare am fost angajat din 2008 dupa cum urmeaza: angajat 29 iunie 2008 -23 septembrie 2008 demisionat angajat 29 ... (vezi toată discuția)