Doresc sa formulez o contestatie privind durata procesului penal, (488 indice 1 NCPP) mai exact este vorba despre o plangere penala depusa la "intimidare" de un vecin de al meu pentru infractiunea de hartuire dar problema se pune ca a trecut peste un an de la depunerea acelei plangeri pe numele meu iar eu nici macar nu am fost audiat in vreo calitate ceva...doar am primit un telefon de la un nenea politist care mi-a comunicat ca trebuie sa ma audieze pentru acea plangere penala de "hartuire"...audiere care nu a mai avut loc..dar dosarul penal exista la parchet pe numele meu si eu vreu sa fac contestatie privind durata procesului dar vreau sa stiu daca este ADMISIBILA avand in vedere ca nu am fost nici macar audiat.....
Conform art. 488^1 alin. 2 c.p.p. Contestaţia poate fi introdusă de către suspect, inculpat, persoana vătămată, partea civilă şi partea responsabilă civilmente.(......)
Daca nu aveti calitate, se respinge ca inadmisibila.
Legea este negândita suficient sau gândită în stil românesc absurd.
Sau, nu ar fi exclus sa fie facuta tocmai pentru a se încalca drepturi.
Nu vreau sa dezvolt desi ar fi multe de spus
O persoana care a comis o infractiune la un mod clar nu poate sta la dispoziția organului de urmărire penală mai mult de 1 an dacă ea vrea sa ii fie lămurit cazul.
Așadar, exista martorii care urmează a fi puși sub acuzație și este o încălcare a dreptului la apărare dacă avocatul nu îl poate apara sau dacă nu poate studia dosarul.
Un exemplu, ar fi acela cu cei care au condus cu dovada expirata sau fără permis.Nu ma refer la cei cu alcool, droguri sau care ar fi făcut un accident rutier grav.
Practic, este o pedeapsă neinstituita de lege și nici de instanță prin care se interzice exercitarea unor drepturi.