avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 452 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intabulare, drept de PROPRIETATE, dobandit prin ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intabulare, drept de PROPRIETATE, dobandit prin Conventie, cota 1/1

Buna ziua
Va rog frumos puteti sa imi explicati si mie ce inseamna "Intabulare, drept de PROPRIETATE, dobandit prin Conventie, cota 1/1"
In cazul in care am cumparat acest imobil, casatorita fiind dar in actul de vanzare cumparare apar doar eu, fara sot.
Daca doresc sa vand acest imobil am nevoie de semnatura sotului?

Multumesc anticipat
Ultima modificare: Joi, 20 Aprilie 2023
Lungoci Anca, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 12:37, 21 Aprilie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Înseamnă intabularea dreptului de proprietate, în favoarea dvs, în baza unei convenții (adica a contractului de vânzare pe care l-ati incheiat).
Dacă la data dobândirii erați căsătorită, la vânzare trebuie sa semneze și soțul.
si daca sotul a decedat trebuie facuta succesiune?
Da

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune danutelu danutelu Mama a decedat acum 3 ani, a fost casatorita si din casatorie am rezultat eu ca fiu. La data decesului mama purta un alt nume (cel de domnisoara) eu purtand ... (vezi toată discuția)
Anulare contract vanzare cumparare? ulica ulica Buna seara! In anul 2007 am cumparat un apartament de la o doamna care a declarat ca era divortata la data dobandirii dar, ulterior am aflat ca la data ... (vezi toată discuția)
Vânzare cota parte.buna ziua.Îmi poate vinde tata și matusa ... Adelina2017 Adelina2017 Vânzare cota parte.Buna ziua.Îmi poate vinde tata și Matusa cota lor parte având doar certificatul de Moștenitor?Sau trebuie sa facă și cadastru etc ... (vezi toată discuția)