avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Am angajat cetateni nepalezi cu CIM pe perioada ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Am angajat cetateni nepalezi cu CIM pe perioada nedeterminata ...

Am angajat cetateni nepalezi cu CIM pe perioada nedeterminata .
Pana reusim sa li se elibereze permisul de sedere putem obtine NIF de la ANAF chiar daca CIM este pe perioada nedeterminata ?

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:31, 2 August 2023
Da, se poate obtine NIF de la ANAF.
Buna ziua, ma puteti ajuta va rog in privinta NIF-ului .
Am depus electronic in calitate de platitor de venit D030 pentru cetateni nepalezi cu CIM pe perioada nedeterminata iar ANAF ne-a comunicat ca nu se pot elibera pentru ca le-am facut CIM pe perioada nedeterminata.
Acelasi raspuns l-am primit si cand am fost personal la ghiseu si ma aflu in urmatoarea situatie :

Cetatean Non UE cu CIM pe perioada nedeterminata ( angajat din Martie 2023 ) fara NIF si fara permis de sedere ( erau depuse actele si totul a fost platit ) nu se mai prezinta la lucru drept pentru care trebuie sa ii incetez CIM astfel numai obtin permisul de sedere pentru el si tot odata ANAF imi comunica ca nu se poate elibera NIF.

Cum as putea proceda cu el pentru a putea depunde D112 pe Martie, Aprilie , Mai si Iunie ?
Avea aviz de munca ?
Aviz de munca avem , este depus dosarul la IGI in vederea programarii la interviu pentru permisul de sedere dar tinand cont ca dl nepalez a disparut este clar ca nu vom mai obtine permisul de sedere.
În acest caz, ii încetați c.i.m.

Alte discuții în legătură

Incarcare acte permise de sedere pe portalul igi bettyna bettyna Buna ziua, am angajat de curand un cetatean nepalez ,după ce am obtinut avizul de munca. Acum trebuie să ii fac permis de sedere si nu stiu cum sa procedez ... (vezi toată discuția)
Angajare cetățean non-eu fără viza de munca Adi Ionescu Adi Ionescu Care sunt pașii de angajare a unui cetățean non-EU care se afla deja in Romania dar nu are viza deoarece Romania nu cere viza pentru țara lui de origine ... (vezi toată discuția)
Detașare muncitori Dobrescu Nicoleta Dobrescu Nicoleta Un cetățean non-ue cu drept de munca în România pe baza avizului de ședere și muncă eliberat de IGI, cu cod numeric personal romanesc eliberat tot de ... (vezi toată discuția)