avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună ziua, Care este modalitatea de a rezolva sursa ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună ziua, Care este modalitatea de a rezolva sursa unui mucegai ...

Bună ziua,

Care este modalitatea de a rezolva sursa unui mucegai apărut în coltul dormitorului care tot apare orice am face?Menționez ca stam la un etaj intermediar iar deasupra dormitorului este terasa vecinului de sus.
Mai exact,exista vreo lege care sa determine proprietarul sa își îngrijească terasa pentru a nu afecta imobilul de dedesubt?
Avem un copil mic și nu vrem sa îl afecteze iar de discutat amiabil cu veciunul ,nu mai este cazul.
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: w_v_w_v , utilizator 20:15, 20 Aprilie 2023
Vecinul nu este vinovat atata timp cat nu este infiltratie sau inindatie. Mucegaiul apare datorita umiditatii care se gaseste in camera respectiva si a temperaturii scazute la locul respectiv ~10 grade dar nu este el vinovat ca nu a facutel blocul nu? El ar putea doar sa izoleze dar fiind terasa s-ar ridica in sus cu grosimea izolatiei si costurile sunt enorme.
Cumparati un higrometru pentru a vedea cat aveti umiditatea si vedeti cat este, Cand tece de 50maxim 55% aerisiti daca este sezon rece si daca este vara aerisiti apoi dati drumul la aer conditionat sa scada umidiatea. Sunt persoane care stau toata iarna cu geamul oscilobatant intr-o si restul usilor in apartament deschise si au scapat de umiditate si implicit de mucegai.
[ link extern ]

Puteti spala des cu otet si bicarbonat sau ce recomanda ei mai jos. Clorul este buna dar apoi este inspirat de cei care locuiesc acolo.
Cautati pe google ce-este-mucegaiul-care-sunt-cauzele-lui-si-cum-poti-scapa-de-el-definitiv si va duce la cei de la alecoair care au un articol foarte bun.
Cautati apoi pe google soflete si mucegaiul si vedeti filmul.
Daca pun link=urile nu poate aparea mesajul.


UMIDITATEA RELATIVA A AERULUI.
Valori ale umiditatii inferioare celor normale favorizeaza deshidratarea, cu efect nefavorabil asupra cailor respiratorii.
Umiditatea relativ ridicata genereaza conditii favorabile inmultirii agentilor patogeni sau alergenilor.
Cateva din domeniile de umiditate relativa in care agentii prezentati devin mai agresivi:

bacteriile: 0-30% si 60-100%
virusii: 0-50% si 70-100%
ciupercile: 60-100%
parazitii: 50-100%
infectiile respiratorii: 0-50%
rinitele alergice si astmul: 0-40 si 60-100%

In concluzie, umiditatea relativa a aerului de 50% este cea mai favorabila pentru un microclimat sanatos in casele noastre.
Cum obtinem o umiditate relativ favorabila?
In cazul in care, iarna, inregistram valori ale umiditatii relativ scazute (sub 30%), se recomanda
folosirea unor: aparate de umidificare mecanica (umidificatoare) care controleaza automat procesul: umidificatoare de radiator, care sunt vase cu apa, agatate de acest radiator.
In cazul in care, vara, se inregistreaza valori ale umiditatii relativ ridicate (peste 55%), este bine sa folosim: aparate de aer conditionat care, simultan cu racirea aerului, conduc la scaderea valorilor umiditatii relative a acesteia; sa renuntam la sursele producatoare de umiditate excesiva si sa aerisim frecvent incaperea (solutie valabila si iarna).
In toate cazurile descrise anterior, o ventilare supravegheata a incaperilor casei noastre este cu atit mai necesara.
Ultima modificare: Joi, 20 Aprilie 2023
w_v_w_v, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am cumparat un apartament in septembrie , am renovat baia si ... Silvia Dora Silvia Dora Am cumparat un apartament in septembrie , am renovat baia si bucataria, am schimbat tot , gresie, faiantă etc. Ne am mutat in decembrie. Apartamentul are ... (vezi toată discuția)
Buna zua, m-am mutat in chirie pe 1 aprilie 2023 intr-un apartament ... sheva2498 sheva2498 buna zua, m-am mutat in chirie pe 1 aprilie 2023 intr-un apartament cu 2 camare. Am facut contract cu proprietarul, in care se stipuleaza ca daca plec mai ... (vezi toată discuția)
Bună seara! sunt proprietara apartament la bloc etaj 4/4. bucătăria ... irinucairinuca23 irinucairinuca23 Bună seara! Sunt proprietara apartament la bloc etaj 4/4. Bucătăria este lipită de dormitorul apartamentului vecin. Apartamentul vecin nu este ... (vezi toată discuția)