Buna ziua !
Doresc sa cumpar o casuta parintilor mei , insa cand am cerut un CF informativ am fost surprins sa vad sarcini pe acesta .
1. in sectiunea de proprietari - apare vanzatorul / persoana cu care am vorbit si sotia acestuia.
Insa apare asa: intabulare drept de proprietate cu titlu de drept de intretinere ca bun comun, dobandit prin conventie , cota actuala 1/1
2 La sarcini
a)Intabularea drept de uzufruct viager , cota actuala 1/1 - numele unei alte persoane pe care nu o cunosc.
b)intabulare drept de ipoteca legala , valoare pentru garantarea platii rentei , corespunzatoare intretinerii neexecutate , cf art 2386 alin 4 - numele aceleasi persoane necunoscute.
Va rog sa imi ziceti ce inseamna acest drept de proprietate cu titlu de drept de intretinere,
daca acesta imi poate vinde
- ce inseamna drept de uzufruct viager ? ca terenul si casa sunt ale acestei persoane de fapt si ca persoana cu care am vorbit nu imi poate vinde ?
ba poate vinde, dar va vinde ce are ( nu are ce e mai important, posesia)si nu e in interesul dvs sa cumparati :))
dvs trebuie sa cumparati o casa libera de sarcini, nu va doriti ca persoana aia necunoscuta sa stea in casa si dvs sa fifi si cu banii dati si cu parintii in aceeasi situatie.
Am o problema majora
ememe
am un apartament care e al mamei dar avem drept viager si eu si fosta sotie(sunt divortat).casa , la 18 ani,va fi al copilului dar fosta sotie nu vrea sa ... (vezi toată discuția)