avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 964 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua ! Doresc sa cumpar o casuta parintilor mei , ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua ! Doresc sa cumpar o casuta parintilor mei , insa cand ...

Buna ziua !
Doresc sa cumpar o casuta parintilor mei , insa cand am cerut un CF informativ am fost surprins sa vad sarcini pe acesta .

1. in sectiunea de proprietari - apare vanzatorul / persoana cu care am vorbit si sotia acestuia.
Insa apare asa: intabulare drept de proprietate cu titlu de drept de intretinere ca bun comun, dobandit prin conventie , cota actuala 1/1

2 La sarcini
a)Intabularea drept de uzufruct viager , cota actuala 1/1 - numele unei alte persoane pe care nu o cunosc.
b)intabulare drept de ipoteca legala , valoare pentru garantarea platii rentei , corespunzatoare intretinerii neexecutate , cf art 2386 alin 4 - numele aceleasi persoane necunoscute.

Va rog sa imi ziceti ce inseamna acest drept de proprietate cu titlu de drept de intretinere,
daca acesta imi poate vinde
- ce inseamna drept de uzufruct viager ? ca terenul si casa sunt ale acestei persoane de fapt si ca persoana cu care am vorbit nu imi poate vinde ?


Multumesc .
Ultima modificare: Vineri, 21 Aprilie 2023
Andrei1911, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:21, 21 Aprilie 2023
ba poate vinde, dar va vinde ce are ( nu are ce e mai important, posesia)si nu e in interesul dvs sa cumparati :))
dvs trebuie sa cumparati o casa libera de sarcini, nu va doriti ca persoana aia necunoscuta sa stea in casa si dvs sa fifi si cu banii dati si cu parintii in aceeasi situatie.
Ultima modificare: Vineri, 21 Aprilie 2023
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzufruct viager intre soti iulia pinzaru iulia pinzaru Buna ziua, as dori va rog niste lamuriri...In extrasul CF, apare proprietar sotul in urma mostenirii cu o cota 1/1 iar, la foaia de sarcini ,apare sotia cu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, va rog daca imi poate explica cineva ce inseamna "intabulare, ... Iripop Iripop Buna ziua, Va rog daca imi poate explica cineva ce inseamna \"intabulare, drept de ipoteca legala, valoare: asupra imobilului instrainat, pentru plata rentei ... (vezi toată discuția)
Am o problema majora ememe ememe am un apartament care e al mamei dar avem drept viager si eu si fosta sotie(sunt divortat).casa , la 18 ani,va fi al copilului dar fosta sotie nu vrea sa ... (vezi toată discuția)