avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Va rog daca imi poate explica cineva ce ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Va rog daca imi poate explica cineva ce inseamna "intabulare, ...

Buna ziua,
Va rog daca imi poate explica cineva ce inseamna "intabulare, drept de ipoteca legala, valoare: asupra imobilului instrainat, pentru plata rentei in bani corespunzatoare intretinerii neexecutate, in conformitate cu disp.art.2386 alin.4 c.civil", mentiune ce apare intr-un extras de carte funciara, la Sarcini. Cine, ce sarcini are? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 14:27, 6 Mai 2021
Imobilul este afectat de sarcina ipotecii legale, in favoarea persoanei intretinute pentru garantarea indeplinirii obligatiei de prestare a intretinerii.
Ipoteca imobiliară
Art. 2386
Creanţele care beneficiază de ipotecă legală
În afara altor cazuri prevăzute de lege, beneficiază de ipotecă legală:
[...]
4. cel care a înstrăinat un imobil în schimbul întreţinerii, asupra imobilului înstrăinat, pentru plata rentei în bani corespunzătoare întreţinerii neexecutate; dreptul de proprietate al debitorului întreţinerii nu se va înscrie în cartea funciară decât odată cu această ipotecă, dispoziţiile Art. 2249 aplicându-se în mod corespunzător;
[...]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promitentii cumparatori vor putea solicita inscrierea ipotecii legale...? ovidiu_stan ovidiu_stan Am semnat azi precontractul pentru cumpararea unui apartament, si nu stiu exact ce inseamna: \\"Promitentii cumparatori vor putea solicita inscrierea ... (vezi toată discuția)
Inadvertenta la contractul de intretinere, ipoteca legala ContSters4579 ContSters4579 ...daca la renta viagera legiuitorul a stabilit un drept de ipoteca legala in favoarea celui ce instraineaza bunul la intretinere nu a stabillit acest lucru ci ... (vezi toată discuția)
Art. 2386 cod civil Vartgoth Vartgoth Salut , Vreau sa vand un apartamanet si in Draftul de precontract Notarul a pus si fraza urmatoare : \"În acelaşi timp, Promitentul Cumpărător are ... (vezi toată discuția)