Depinde ce intelegeti prin asta...
Coordonatorul in materie de SSM pe santier pe durata efectuarii lucrarii( conform H.G. 300/2006) este una, conducatorul locului de munca pe acel santier este alta...
Conform H.G. de mai sus, art. 4 avem:
...
i) coordonator în materie de securitate şi sănătate pe durata elaborarii proiectului lucrării - orice persoană fizica sau juridica competenţa, desemnata de către beneficiar şi/sau de către managerul de proiect pe durata elaborarii proiectului, având atribuţiile prevăzute la art. 54;
j) coordonator în materie de securitate şi sănătate pe durata realizării lucrării - orice persoană fizica sau juridica desemnata de către beneficiarul lucrării şi/sau de către managerul de proiect pe durata realizării lucrării, având atribuţiile prevăzute la art. 58.
Si acestia trebuie sa aiba anumita vechime in domeniu si anumite cursuri pentru a presta aceasta activitate...
Dvs. banuiesc ca va referiti la inginerul de pe santier ce coordonaza o anumita echipa, nu?
Acesta are si el atributii pe linie de SSM daca este numit conducator al locului de munca ( al echipei respectie-seful echipei...).
El efectueaza instruirea la locul de munca si cea periodica angajatilor din subordine, conform tematicii si programului de instruire aprobat de sef ( patron, director, etc.).
Sefului de santier ii revin responsabilitati pe line de ssm mentionate in HG nr. 300/ 2006 Cerinte minime de securitate si sanatate in munca pentru lucratori din santiere temporare si mobile.
Lucratorul desemnat cu activitati de prevenire si protectie pe linie de ssm are atributii prevazute in HG nr. 1425/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare, art.15 In decizia de desemnare, angajatorul trebuie sa precizeze in mod expres, ce activitati din cele prevazute la art.15 poate lucratorul desemnat ssm are capacitatea, timpul necesar si mijloacele necesare, pentru a le putea desfasura.
Seful de santier nu poate fi si lucrator desemnat cu activitati de prevenire si protectie pe linie de ssm.
-art. 20 (1) Desemnarea nominala a lucratorului/lucratorilor pentru a se ocupa de activitatile de prevenire si
protectie se face prin decizie scrisa a angajatorului.
(2) Angajatorul va desemna lucratorul numai din randul lucratorilor cu care are incheiat contract individual de
munca cu norma intreaga.
(3) Angajatorul va consemna in fisa postului activitatile de prevenire si protectie pe care lucratorul desemnat are capacitatea, timpul necesar si mijloacele adecvate sa le efectueze.
Lucrator desemnat ssm
kra
Buna ziua,
In cadrul unui parc eolian, o societate care are un numar de angajati pe santier de peste 30, poate sa functioneze fara serviciu intern de SSM si ... (vezi toată discuția)