avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 913 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... ASOCIAȚIA DE PROPRIETARI Buna ziua! La ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

ASOCIAȚIA DE PROPRIETARI Buna ziua! La începutul anului mi-am sigilat caloriferele cu ...

Buna ziua!
La începutul anului mi-am sigilat caloriferele cu acordul asociației: administratorului si al președintelui, mi s-a specificat ca desii nu ma folosesc de caldura voi platii 30% din ce as platii normal, am fost de acord ținând cont ca pe luna întreaga imi venea caldura 1500lei apartament de 45m suprafata radianta...în continuare platesc caldura desii nu o folosesc din ce am înțeles administratorul 'a uitat'sa faca cele necesare pentru a beneficia de o reducere la factura de termoficare si a spus ca o dau în judecata ca eu voi platii la fel și cu sigilii si fara.Ma poate indruma cineva ce este de făcut? Multumesc
Cel mai recent răspuns: AlinaCT , utilizator 13:20, 23 Aprilie 2023
Trebuie sa fiti debransat legal...cu acordul scris al firmei de termoficare.
Altfel nu aveti sanse in instanta.
Daca le aveați scoase nu consumați nimic în mod clar.
De pilda, dacă aveați centrala pe gaz.

Fiind sigilate situatia este mai complicata.
Trebuia sa contestați în scris cotele de întreținere.
Asociația are sarcina de a dovedi ce ati consumat.

București 2023
Ultima modificare: Vineri, 21 Aprilie 2023
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Este diferita debranșarea de sigilii...

vali m a scris:

AlinaCT a scris:

Este diferita debranșarea de sigilii...

vali m a scris:

Aveti dreptate.
Trebuie ca asociatia sa isi respecte obligatia luata daca aveti acordul scris.
Ideea este ca eu în momentul în care am achiziționat apartamentul era prea târziu pentru a ma putea debransa de la termoficare, am avut nevoie de aprobarea asociației pentru a-mi putea pune sigiliile aprobare pe care am primit-o prin semnarea protocolului unde specifica ca nefiind debrasanta si punând sigiliile pe calorifere sunt obligata sa platesc 30% din consumul integral restul de 70% urmând sa se imparta celorlalți care nu-s debransati, administratorul a citit protocolul în fata mea si a spus ca asa v-a face pana luna asta cand s a oprit caldura o sa plătesc 30%. Greseala administratorului a fost ca nu a depus actele întocmai cum era specificat în protocol si acum nu mai poate sa distribuie banii celorlalți proprietari pentru ca își v-a pune mai multe persoane în cap asa ca prefera sa ma 'chinuie' doar pe mine, Diferenta la factura de termoficare se vede în loc de 1500lei pe apartament acum le vin în jur de 1200lei pentru ei este mai ok pentru mine nu ca eu plătesc caldura desii nu o folosesc. Am fost la primărie la persoana care se ocupa de asociația respectiva și a spus sa ne întâlnim și sa ajungem la un acord dar doamna administrator s-a dat 'pierduta nu răspuns la mesaje la apeluri...m-a indrumat cineva sa fac o cerere scrisa cu toate actele pe care I le-am dat si mi le-a aprobat in care i-am dat termen 10 zile sa imi recalculeze acum vad ca nu mi-a mai pus 1200lei ci 600lei deci se poate...cota parte pt ceilalți era de 3lei acum vad ca le-a pus 9lei sunt 6 scari a cate 20 de apartamente...deci si asta se poate

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Daca le aveați scoase nu consumați nimic în mod clar.
De pilda, dacă aveați centrala pe gaz.

Fiind sigilate situatia este mai complicata.
Trebuia sa contestați în scris cotele de întreținere.
Asociația are sarcina de a dovedi ce ati consumat.

București 2023

Alte discuții în legătură

Abuz in asociatia de locatari i_pica i_pica Buna ziua, In vara anului 2014, am incheiat un protocol cu asociatia de proprietari pentru sigilarea caloriferelor, motivul fiind inceperea lucrarilor ... (vezi toată discuția)
Plata caldurii: caloriferele noi nu sunt inca montate! mihaiemil mihaiemil Buna ziua. Renovez apartamentul, actiune care a cuprins si demontarea si aruncarea caloriferelor vechi, deteriorate fizic. Am luat calorifere noi, am executat ... (vezi toată discuția)
Costuri intretinere apartament gol val-c val-c Detin un apartament in Bucuresti care a fost inchiriat 3 ani si de 2 luni este liber si scos la vanzare. Am facut cerere de scoatere de la intretinere si am ... (vezi toată discuția)