avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... ASOCIAȚIA DE PROPRIETARI Buna ziua! La ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

ASOCIAȚIA DE PROPRIETARI Buna ziua! La începutul anului mi-am sigilat caloriferele cu ...

Buna ziua!
La începutul anului mi-am sigilat caloriferele cu acordul asociației: administratorului si al președintelui, mi s-a specificat ca desii nu ma folosesc de caldura voi platii 30% din ce as platii normal, am fost de acord ținând cont ca pe luna întreaga imi venea caldura 1500lei apartament de 45m suprafata radianta...în continuare platesc caldura desii nu o folosesc din ce am înțeles administratorul 'a uitat'sa faca cele necesare pentru a beneficia de o reducere la factura de termoficare si a spus ca o dau în judecata ca eu voi platii la fel și cu sigilii si fara.Ma poate indruma cineva ce este de făcut? Multumesc
Cel mai recent răspuns: AlinaCT , utilizator 13:20, 23 Aprilie 2023
Daca detineti document eliberat de reprezentantul furnizorului de energie termica de sigilare calorifere ,conform acordului presedintelui de asociatie,administratorul de imobil in calitate de angajat al asociatiei de proprietari are obligatia legala sa respecte deciziile presedintelui de asociatie ,respectiv sa calculeze consum energie termica conform dispozitii in vigoare =cota parte comuna
Nu va hazardati cu actiune impotriva administratorului de imobil deoarece veti beneficia de hotarare defavorabila
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Aprilie 2023
ynocentta, utilizator
Eu nu vreau sa fac nimic, dar discuțiile sunt deja de 3 luni și nu se rezolva nimic, cum ma sfătuiți sa actionez? Deciziile sunt luate doar de administrator, președintele nu semnează listele cu întreținerea, nu si le asuma, din câte știu este obligat sa facă asta. Am vorbit cu 5 administratori toti mi-au spus același lucru ca probabil a uitat si este datoria dânsei sa recalculeze întocmai cum scrie în protocol
Eu unul, nu prea ştiu cum se sigilează un calorifer prin/de către as. proprietari.
Daca aveţi repartitoare de costuri, atunci, abia acelea sunt sigilate pe calorifere. Nu ati consumat, înseamna ca robineţii au fost închişi (nu sigilaţi), consumul fiind aproape zero, iar dvs. vi se vor repartiza doar consumurile comune,şi tevile interioare.
Ei, avand în vedere cele spuse de către dvs. , mai discutati (în scris) cu asociaţia şi propuneţi-le să vă compenseze în sezonul următor.
Ar mai fi ceva: contestarea valorilor repartizate pe lista de plată se face timp de 10 zile de la afişare. Aceasta ar fi trebui să faceţi, apoi treaba se rezolva pe următoarea lista de plată.
Succes!
Ultima modificare: Duminică, 23 Aprilie 2023
Adam Grecu, utilizator
Robineți au fost inchisi dupa au fost sigilați (sigiliile fiind numerotate) documente doveditoare,
masuratori făcute de cineva autorizat tot ce a ținut de mine am facut ... pentru a nu putea fii deschiși pentru folosirea căldurii, asta se poate verifica oricând, asta am facut am discutat în scris doar ca nu primesc nici un răspuns...Multumesc

Adam Grecu a scris:

Eu unul, nu prea ştiu cum se sigilează un calorifer prin/de către as. proprietari.
Daca aveţi repartitoare de costuri, atunci, abia acelea sunt sigilate pe calorifere. Nu ati consumat, înseamna ca robineţii au fost închişi (nu sigilaţi), consumul fiind aproape zero, iar dvs. vi se vor repartiza doar consumurile comune,şi tevile interioare.
Ei, avand în vedere cele spuse de către dvs. , mai discutati (în scris) cu asociaţia şi propuneţi-le să vă compenseze în sezonul următor.
Ar mai fi ceva: contestarea valorilor repartizate pe lista de plată se face timp de 10 zile de la afişare. Aceasta ar fi trebui să faceţi, apoi treaba se rezolva pe următoarea lista de plată.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz in asociatia de locatari i_pica i_pica Buna ziua, In vara anului 2014, am incheiat un protocol cu asociatia de proprietari pentru sigilarea caloriferelor, motivul fiind inceperea lucrarilor ... (vezi toată discuția)
Plata caldurii: caloriferele noi nu sunt inca montate! mihaiemil mihaiemil Buna ziua. Renovez apartamentul, actiune care a cuprins si demontarea si aruncarea caloriferelor vechi, deteriorate fizic. Am luat calorifere noi, am executat ... (vezi toată discuția)
Costuri intretinere apartament gol val-c val-c Detin un apartament in Bucuresti care a fost inchiriat 3 ani si de 2 luni este liber si scos la vanzare. Am facut cerere de scoatere de la intretinere si am ... (vezi toată discuția)