avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. Am construit un garaj cu autorizatie de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. Am construit un garaj cu autorizatie de constructie ...

Buna ziua. Am construit un garaj cu autorizatie de constructie garaj provizoriu pe terenul proprietatea mea. Terenul a fost obtinut prin cumparare notariala. Care sunt riscurile sa mi ceara primaria demolarea garajului? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: MihaiMiha , utilizator 21:43, 22 Aprilie 2023
Dati detalii, ca nu din senin puneti întrebarea asta.
Multumesc pentru raspuns. Situatia este in felul urmator: in zona respectiva sunt 15 loturi de garaje toti proprietari pe teren. Garaje construite sunt 2. Primaria vrea sa faca o gradinita si propune sa le mutam 3m mai in fata. Daca facem asta accesul la garaje cu auto nu se mai poate realiza si automat numai este pamantul proprietatea noastra. Si eu nu stiu cum poti muta o constructie + utilitatile (curent). Cum trebuie abordata situatia? Multumesc.
Primăria vă poate expropria. E o chestie de utilitate publică. Dar trebuie să vă și compenseze corespunzător. Garajul este întabulat?
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Aprilie 2023
adriandimitriu, utilizator
Am doar pv de receptie a lucrarii. Acuma am depus actele pentru intabulare. Inafara de garaj mai am si autorizatie de bransament electric + firida 4 posturi care inca este proprietatea mea (costul bransamentuluiba fost de 12.000 ron deoarece nu era solutie in zona).

Multumesc.

adriandimitriu a scris:

Primăria vă poate expropria. E o chestie de utilitate publică. Dar trebuie să vă și compenseze corespunzător. Garajul este întabulat?

Mi-a scapat: garajul a fost autorizat ca PROVIZORIU. Nu știu dacă veți putea intabula. În plus, costul branșamentului pentru o construcție provizorie e luxul dvs. Eu aș considera un compromis.

Alte discuții în legătură

Bransare eon refuzata sedon sedon Buna ziua Am cumparat un teren in orasul Vaslui (zona D)anul trecut pentru constructia unei case. Proprietarul de la care am cumparat terenul imi este vecin ... (vezi toată discuția)
Garaj de masina mobil dome dome Buna seara.Stie careva daca iti trebuie autorizatie de constructie ptr un garaj de masina mobil atata timp cat nu este facut cu fundatie?Garajul asi vrea sa-l ... (vezi toată discuția)
Constructie provizorie constantin51 constantin51 Am mostenit un garaj construit in anul 1975 a carui autorizatie de construireera data (in 1975) pentru o constructie provizorie din caramida (!). Dupa 42 de ... (vezi toată discuția)