avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. Am construit un garaj cu autorizatie de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. Am construit un garaj cu autorizatie de constructie ...

Buna ziua. Am construit un garaj cu autorizatie de constructie garaj provizoriu pe terenul proprietatea mea. Terenul a fost obtinut prin cumparare notariala. Care sunt riscurile sa mi ceara primaria demolarea garajului? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: MihaiMiha , utilizator 21:43, 22 Aprilie 2023
Sa inteleg ca in Romania proprietatea privata poate trece foarte usor in proprietate publica printr-o hotarare de consiliu local ? Si toata investitia mea acolo este luxul meu?
O sa incerc sa te contrazic cu scz de rigoare. Cautand pe google am gasit ca constructiile cu caracter provizoriu se pot intabula daca AI UN ACT DE PROPRIETATE E ASUPRA TERENULUI ( cum este cazul meu)
Am mai gasit ca utilitatra publica trebuie si probata in instanta. Si o pista de biciclete poate sa fie utilitate publica.

adriandimitriu a scris:

Mi-a scapat: garajul a fost autorizat ca PROVIZORIU. Nu știu dacă veți putea intabula. În plus, costul branșamentului pentru o construcție provizorie e luxul dvs. Eu aș considera un compromis.

Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Aprilie 2023
MihaiMiha, utilizator
Citat din Constituție: "Nimeni nu poate fi expropriat decât pentru o cauză de utilitate publică, stabilită potrivit legii, cu dreaptă şi prealabilă despăgubire.".
Vreți să vindeți garajul? Fiindcă doar așa se justifică termenul investiție. Altfel e o cheltuială. Încercați să înțelegeți că nu am nici o atitudine.
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Aprilie 2023
adriandimitriu, utilizator
Nu cred ca sta o gradinitia in 30m cat are garajul meu . Nu vreau sa vand. Eu imi dezvolt hobby-ul in acest garaj.

adriandimitriu a scris:

Citat din Constituție: "Nimeni nu poate fi expropriat decât pentru o cauză de utilitate publică, stabilită potrivit legii, cu dreaptă şi prealabilă despăgubire.".
Vreți să vindeți garajul? Fiindcă doar așa se justifică termenul investiție. Altfel e o cheltuială. Încercați să înțelegeți că nu am nici o atitudine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bransare eon refuzata sedon sedon Buna ziua Am cumparat un teren in orasul Vaslui (zona D)anul trecut pentru constructia unei case. Proprietarul de la care am cumparat terenul imi este vecin ... (vezi toată discuția)
Garaj de masina mobil dome dome Buna seara.Stie careva daca iti trebuie autorizatie de constructie ptr un garaj de masina mobil atata timp cat nu este facut cu fundatie?Garajul asi vrea sa-l ... (vezi toată discuția)
Constructie provizorie constantin51 constantin51 Am mostenit un garaj construit in anul 1975 a carui autorizatie de construireera data (in 1975) pentru o constructie provizorie din caramida (!). Dupa 42 de ... (vezi toată discuția)