Un hotel foloseste in logo-ul lor semnatura mea, care era cu ani mai devreme folosit decat cand a aparut hotelul respectiv, fiind si pe acte legale. Ma deranjeaza enorm, pot sa le dau in judecata pentru asa ceva?
Bună ziua,
Trebuie să oferiți mai multe detalii ca să vă poată da cineva vreun sfat, mai ales ce înseamnă că vă folosesc semnătura. Cel mai bine este însă să apelați la un avocat de proprietate intelectuală.
Nu am dat niciun accord pentru ei. Eu am o semnatura pe care-l folosesc mereu de mai bine de 11 ani. Lucrez intr-un mediu unde semnez mai multe contracte zilnic. Hotelul respectiv a apurut pe piata cam de 2 ani. Semnatura mea este doar o litera scris intr-un fel, ca sa fie mai clar. In logo apare exact la fel, chiar si copilul meu a remarcat cand am trecut langa hotel. Intrebarea mea este daca in astfel de caz, un om simplu poate sa faca ceva?
Fiind vorba de o singură literă şi nu de un nume, va fi mai greu să dovediți „furtul”, dar nu neapărat imposibil.
Dacă înțeleg bine, este vorba de o semnătură formată dintr-o literă (să zicem litera „A”) scrisă într-un mod mai special.
Cum folosiți semnătura? E folosită strict pentru a semna dumneavoastră de mână în josul paginii atunci când dați cu subsemnatul la încheierea unui contract sau a altor acte? Sau mai degrabă o folosiți ca o imagine (logo) atunci când încheiați contractele in plus fata de semnatura de mana?
Litera e stilizată după un font disponibil online sau e pur şi simplu o stilizare pe care ați făcut-o dumneavoastră de mână pe hârtie şi care a fost copiată grosier de hotel?
Hotelul este concurent cu dumneavoastră, desfăşurați o activitate identică sau legată cât de cât de domeniul hotelier?