Buna ziua,
Va scriu in legatura cu o problema destul de delicata pt noi. Logodnicul meu a fost data afara de la locul lui de munca luni. Tot atunci i s-a comunicat sa isi duca echipamentul de la firma respectiva azi ceea ce a si facut. Cand a ajuns acolo a constatat cu stupoare ca i s-a desfacut contractul de munca ca si cum ar fi cerut el demisia. Vreau sa va intreb daca el NU A CERUT DELOC SA FIE CONCEDIAT IN NICI UN FEL, FIRMA ARE DREPTUL SA-I INCHIDA CARTEA DE MUNCA CA O DEMISIE??
Tot azi acolo la firma respectiva a fost amentintat ca daca nu semneaza "demisia lui" scrisa de firma gata (ESTE POSIBIL CA DEMISIA SA FIE SCRISA DE FIRMA RESPECTIVA??????????X-( EU DIN CATE STIU O DEMISIE TREBUIE SCRISA DE CEL CARE CERE DEMISIA SI SCRISA DE MANA CU SEMNATURA PROPRIE) Mentionez ca s-a cam luat in gura cu cei de la personal de acolo si a fost amenintat ca daca mai face galagie o sa fie dat afara de la firma cu securitatea, si i se desface contractul de munca cu litera "i'" si el a semnat nu a avut ce face pentru ca nu vrea nimic rau pe cartea de munca...
Mai exista asa ceva e posibil asa ceva in ziua de azi???
Logodnicul meu nu are nici o abatere la pe cartea de munca de cand lucreaza.
Sa va spun ca nu i-au dat nici Cartea de munca in mana. Nu i-au dat dat nici o explicatie logica asa ma dispera atat de mult. Daca omul are dreptul lui sa stie de ce a fost "concediat" chiar in asa hal macar atat sa merite nu??????
Ne puteti spune ce putem face in cazul de fata??
Eu sunt foarte suparata de as fi in stare acu
Demisia potrivit art.79 din Codul Muncii este un act unilateral de vointa al salariatului, care comunica angajatorului incetarea contractului individual de munca. Logodnicul dumneavoastra nu ar fi trebuit sa cedeze presiunilor de a semna demisia. Eventual mergeti la ITM si faceti o sesizare. Din pacate doar cu un martori puteti proba ca ati fost amenintat pentru a semna demisia.