avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua.Antreb fostul sot a decedat acum 6 luni am ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua.Antreb fostul sot a decedat acum 6 luni am făcut ...

Bună ziua.Antreb fostul sot a decedat acum 6 luni am făcut succesiunea .Defunctul sa recăsătorit du ce am divorțat, nefăcând partajul.Avem și 2 copii.Avem un imobil și o masina ca bunuri. După ce am făcut succesiune cum trebuie sa procedez ca imobilul sa al pot vinde ?copii nu șanț deacord cu vânzare dar nici unul nu locuiește an imobil avand an vedere ca copii an lipsa mea ca proprietar au luat toate bunurile din casa fără știrea mea.Multumesc
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 10:58, 25 Aprilie 2023
Ce succesiune ati mai facut in urma fostului sot ca dvs. nu mai sunteti mostenitoarea dumnealui in urma divortului.
Mostenitori sunt copii acestuia si actuala sotie, cea cu care s-a racasatorit.
Dvs. aveti dreptul la jumatate din ce ati acumulat cu fostul sot in timpul casatoriei plus bunurile proprii ( o mostenire...).
Cealalta jumatate a bunurilor acumulate in timpul casatoriei, bunurile fostului sot, casatorit la deces... revin actualei sotii, in cota de 1/4 si copiilor sai, in cota de 3/4.
Partajul il faceti amiabil, la notar sau in instanta, daca nu va intelegeti...

Contactati un avocat si va ajuta acesta.
Ultima modificare: Marți, 25 Aprilie 2023
Ionut.ion, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce drepturi am? vasile s vasile s La procesul de partaj pot sa obtin mai mult de 50% din casa avand in vedere ca eu am fost principalul investitor?Fosta soacra are vreo cota parte din casa( ... (vezi toată discuția)
Dezabatere succesiune in instanta soniac soniac Sunt in pragul unui process pentru dezbaterea mostenirii lasate de tatal meu si as avea nevoie de cateva sfaturi sau informatii. Urmeaza sa contactez un ... (vezi toată discuția)
Recasatorie , ce se intampla cu fiul mostenitor magika2002 magika2002 Buna ziua, as dori sa ma recasatoresc, eu am o garsoniera si o fata iar sotul o casa si un baiat . Ce drepturi are baiatul lui in garsoniera mea, si ... (vezi toată discuția)