avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua , ma aflu in postura de a cere un sfat ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua , ma aflu in postura de a cere un sfat avizat in legatura ...

Buna ziua , ma aflu in postura de a cere un sfat avizat in legatura cu urmatoarea problema :
Perpendicular apartamentului unde locuiesc la o distanta aproximativa de 30 -40 de metri la demisol exista un Pub,eu locuind la parter . De la acestia , bassul muzicii difuzata de acestia noaptea se propaga pe strada se creeaza un ecou si bassul lor este deranjant in casa. Am incercat sa stau de vorba cu acestia dar dumnealor nu doresc o intelegere amiabila prin care acestia sa reduca volumul si in loc sa deschida geamurile pe care le au pentru aerisire sa isi instaleze un sistem de ventilatie sau sa antifoneze corespunzator astfel incat sa nu fiu deranjat si sa ma pot odihni . Am facut masuratori la sfatul lor cu o aplicatie pe telefon ce imi arata valori intre 36 Db si 55 -60 Db dar degeaba acestia tot nu doresc sa ajungem la o intelegere ,astfel incat eu sa nu fiu deranjat iar ei sa isi faca evenimentele si banii linistiti . Ce as putea face in aceasta situatie ? Mai ales ca in ultima vreme sunt din ce in ce mai dese aceste situatii dezolante . Va multumesc si orice sfat este binevenit .
Cel mai recent răspuns: w_v_w_v , utilizator 18:26, 25 Aprilie 2023
Singura posibilitate legala este sa reclamati la politie, conform legii 61/1991 (actualizata) , incalcarea art. 2 pct. 25 (zic eu, poate 26, vedeti dvs. ) Nu conteaza vreo masuratoare, ci constatarea politiei.
[ link extern ]
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sesizati oficial comisariatul garzii de mdiu care detine baza tehnica necesara masurarii pragului fonic si in cazuri intemeiate poate dispune sanctiuni sau chiar sistarea provizorie a activitatii pana la remedierea deficienteor
acest răspuns util
faceti plangeri repetate la politie... convingeti si vecinii sa faca, oar sa ii tot amendeze pana ori inchid, ori se conformeaza.
acest răspuns util
Sesizati la politie si notati si nr sesizarilor.
Apoi ii puteti da in judecata fix cum au facut altii sa cereti despagubiri:

[ link extern ]

Cautati linkul si la TVR ca e explicat mai bine . Nu e ca s-a dat neaparat cu rolele prin casa. E de galagie.
Ultima modificare: Marți, 25 Aprilie 2023
w_v_w_v, utilizator
acest răspuns util
Nu are relevanta numărul sesizărilor, ci numărul proceselor verbale de constatare a contravenției respective. Repetabilitatea faptei. De aceea a putut fi câștigată speța în instanță.
Ultima modificare: Marți, 25 Aprilie 2023
latka, utilizator

Alte discuții în legătură

Vecini galagiosi Blueberry Blueberry Buna ziua! Am o problema cu vecinii mei, mai exact cu vecina, care la 12 noaptea vorbeste la telefon, foarte galagios de nu ma pot odihni. Avem balcon comun ... (vezi toată discuția)
Muzica tare, casa la tara RazvanRo RazvanRo Buna ziua, ce pot pati si cum trebuie sa remediez problema? Am vecinul de vis-a-vis cu el vorbesc inainte de a da un party acasa :justcuz: , este exact ... (vezi toată discuția)
Impozit pentru o suma primita ContSters83715 ContSters83715 Daca primesc o suma de bani ca persoaba fizica, un locatar oarecare (150 de euro lunar ) de la o firma ca urmare a faptului ca avem o intelegere ( ei sa lase ... (vezi toată discuția)