avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Exista vreo procedura prin care petentul sa solicite ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Exista vreo procedura prin care petentul sa solicite judecatorului ...

Exista vreo procedura prin care petentul sa solicite judecatorului de camera preliminara sa dispuna urgentarea cercetarilor in cadrul unui dosar penal?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,

Dacă sunt îndeplinite condițiile, puteți face contestație privind durata procesului penal, arătând motivele pe care vă întemeiați.
Multumesc.
Dosarul se afla in faza de cercetare penala de peste 2 ani. Termenul rezonabil de 1 an este deci depasit.
Nu s-a ajuns inca la proces.
Raspund tot eu:

Art. 488 - Dacă activitatea de urmărire penală sau de judecată nu se îndeplineşte într-o durată rezonabilă, se poate face contestaţie, solicitându-se accelerarea procedurii.
Ultima modificare: Vineri, 19 Mai 2023
snipe1975, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termenul de soluționare a urmaririi penale. Tarzan2012 Tarzan2012 Dupa ce judecatorul de camera preliminara admite plangerea impotriva ordonantei procurorului, trimițând cauza din nou la procuror spre a completa urmarirea ... (vezi toată discuția)
Calea de atac Just-drept Just-drept La un dosar penal, procurorii de la P. Tribunal au emis ordonanta de n.u.p. S-a atacat la instanta Tribunalului, iar judecatorul de camera preliminara a ... (vezi toată discuția)
Musamalizare cercetare caz la parchet dodorel62 dodorel62 Buna ziua . Am depus o plangere la Parchet acum 6 luni si vad ca nici dupa atatea luni nu am primit nici un raspuns . Am fost iar la Parchet sa vad in ce ... (vezi toată discuția)