avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce pot sa fac in situatia in care un vecin detine mai ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce pot sa fac in situatia in care un vecin detine mai multa suprafata ...

Ce pot sa fac in situatia in care un vecin detine mai multa suprafata teren decat in titlul lui de proprietate existent si vrea sa imi mai ia in plus si din terenul meu pe care nu sunt proprietar dar locuiesc pe el si platesc impozit de peste 30 de ani?

Mentiune: terenul in plus ce nu figureaza in titlul lui de proprietate a apartinut initial mie prin intermediul unui act de vanzare cumparare din 1983 ( dar mi se spune mereu de catre cei de la administratia locala ca terenul nu se vindea in acea perioada de timp).
Ultima modificare: Marți, 25 Aprilie 2023
ovidiuss1974, utilizator
Cel mai recent răspuns: ovidiuss1974 , utilizator 11:07, 27 Aprilie 2023

ovidiuss1974 a scris:

vrea sa imi mai ia in plus si din terenul meu pe care nu sunt proprietar dar locuiesc pe el si platesc impozit de peste 30 de ani?

Atat timp cat nu detineti calitatea de proprietar ,terenul unde locuiti nu va apartine
mi se spune mereu de catre cei de la administratia locala ca terenul nu se vindea in acea perioada de timp).

Reluati procedura de dobandire a calitatii de proprietar teren in conformitate cu noile prevederi legale
@ynocentta
deci sa inteleg ca acel contract de vanzare cumparare initial din 1986 nu mai are nici un fel de valoare juridica?
Ultima modificare: Miercuri, 26 Aprilie 2023
ovidiuss1974, utilizator
daca administratia nu recunoaste contractul (e fals?), puteti sa obtineti aceasta recunoastere in instanta.

ynocentta a scris:

Reluati procedura de dobandire a calitatii de proprietar teren in conformitate cu noile prevederi legale

Doar cu actul de vanzare/cumparare din 1983 eu nu pot ataca titlul vecinului obtinut abuziv prin rubedenii in comisia locala si atentii oferite celorlalti membrii ai comisiei locale.
Din ce am inteles trebuie sa am una din calitatile de titular/proprietar/imputernicit/mostenitor ... doar calitatea de cumparator al casei cu terenul respectiv nu este suficient.
Se pare ca in Romania un contract de vanzare cumparare incheiat la notar public este egal cu zero , nu are nici o valoare pana nu se obtine titlul de proprietate.

Doar primarul , prefectul sau ANRP-ul ar avea posibilitatea sa indrepte lucrurile ... sau un alt vecin cu calitate si titlu de proprietar si sa aibe si el tulburare de posesie si sa ceara o re-masurare la cel ce se intinde mai mult decat are dreptul.
Ultima modificare: Joi, 27 Aprilie 2023
ovidiuss1974, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reclamatie la d.n.a. -politie-anrp. legea nr.18/1991 art. 23. cornaca cornaca Reclamatii la D.N.A-Politie- Anrp Ex de caz: Un teren de 2500 mp situat in intravilanul unei comune figura ca Lot in folosinta dat de C.A.P. unui ... (vezi toată discuția)
Revendicare teren ocupat liviu_hetea liviu_hetea daca un teren este folosit din anul 1965,dobandit prin contract de vanzare-cumparare,cu 2 martori (nu in forma autentica) sau contract de schimb,revendicat de ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate ghel40 ghel40 Buna ziua, Ne confruntam cu urmatoarea situatie: Bunicii mei au cumparat 1000 mp teren intravilan in 1965 cu ctr. vanzare/cumparare. Apoi au construit o casa ... (vezi toată discuția)