avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acte necesare pentru uzucapiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acte necesare pentru uzucapiune

Dețin titlu de proprietate asupra unui teren extravilan, care aparține bunicului meu. Familia mea plătește toate dările pentru acest teren de la decesul bunicului in 1993. Aș dori să stiu ce acte sunt necesare pentru a fi proprietar al acestui teren prin uzucapiune. Mulțumesc
Ultima modificare: Marți, 25 Aprilie 2023
Geolife35, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:31, 25 Aprilie 2023
Nu puteți fi proprietar prin uzucapiune, cât timp a fost emis și există un titlu de proprietate.
Imobilul are proprietar legal, indiferent câți ani ați plătit impozitul.
Trebuia dezbătută succesiunea după bunic.
Doar cei care nu dețin act de proprietate pot uzucapa.
Exista o terminologie juridica.
A deține ceva nu înseamnă a fi proprietar și a fi proprietar nu înseamnă că posezi obligatoriu.

Daca nu sunteți proprietar puteți uzucapa insa trebuie mers la un avocat ca sa va analizeze cu atenție cazul.
Uzucapiunea constituie un proces dificil și pot greși chiar și judecatorii daca nu sunt atenți.
Nu este ceva simplu precum pare, desi oamenii de rand cred ca este o nimica toată.
Aproximativ 90 % din uzucapiuni se resping pentru ca oamenii nu știu sa se judece sau nu finalizează procesul.

București 2023
Ultima modificare: Marți, 25 Aprilie 2023
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dobandire drept de proprietate prin uzucapiune? The.jojosan The.jojosan Ma confrunt cu urmatoarea situatie: bunica mea a detinut, cu titlu de proprietate (sau ceva similar din trecut), mai multe terenuri intravilan si extravilan pe ... (vezi toată discuția)
Prevenire uzucapiune Iulian Caluseru Iulian Caluseru Buna ziua!! Iau din timpul dumneavoastra cu o intrebare!! Bunicii mei dețin de pe timpul de-al doilea război mondial o suprafață de teren extravilan in ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune maria dinca maria dinca buna ziua, as dori sa stiu cam cat ar dura un proces de uzucapiune?si care sunt procedurile?dupa acest proces ce se optine practic? se poate continua acest ... (vezi toată discuția)