Dețin titlu de proprietate asupra unui teren extravilan, care aparține bunicului meu. Familia mea plătește toate dările pentru acest teren de la decesul bunicului in 1993. Aș dori să stiu ce acte sunt necesare pentru a fi proprietar al acestui teren prin uzucapiune. Mulțumesc
Nu puteți fi proprietar prin uzucapiune, cât timp a fost emis și există un titlu de proprietate.
Imobilul are proprietar legal, indiferent câți ani ați plătit impozitul.
Trebuia dezbătută succesiunea după bunic.
Doar cei care nu dețin act de proprietate pot uzucapa.
Exista o terminologie juridica.
A deține ceva nu înseamnă a fi proprietar și a fi proprietar nu înseamnă că posezi obligatoriu.
Daca nu sunteți proprietar puteți uzucapa insa trebuie mers la un avocat ca sa va analizeze cu atenție cazul.
Uzucapiunea constituie un proces dificil și pot greși chiar și judecatorii daca nu sunt atenți.
Nu este ceva simplu precum pare, desi oamenii de rand cred ca este o nimica toată.
Aproximativ 90 % din uzucapiuni se resping pentru ca oamenii nu știu sa se judece sau nu finalizează procesul.
Uzucapiune
maria dinca
buna ziua,
as dori sa stiu cam cat ar dura un proces de uzucapiune?si care sunt procedurile?dupa acest proces ce se optine practic? se poate continua acest ... (vezi toată discuția)