avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Ce spatiu minim trebuie sa aiba un atelier de ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Ce spatiu minim trebuie sa aiba un atelier de tamplarie?

buna ziua ce spatiu minim trebuie sa aiba un atelier de tamplarie situat intro institutie publica pentru desfasurarea activitatii de intretinere.precizez ca atelierul are in dotare utilaje pentru debitarea lemnului cum ar fi circular masina de rindeluit si folosesc si diferiti solventi..lacuri si vopsele. va multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Aprilie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:54, 26 Aprilie 2023
Cerintele minime de securitate si sanatate in munca pentru locul de munca aprobate prin HG nr. 1091/ 2006 mentioneaza in anexa 1
-15. Dimensiunile incaperilor si volumul de aer in incaperi - libertatea de miscare la postul de lucru.
15.1. Incaperile de lucru trebuie sa aiba o suprafata, o inaltime si un volum de aer suficiente, care sa permita lucratorilor sa isi indeplineasca sarcinile de munca fara riscuri pentru securitatea, sanatatea sau confortul acestora.
15.2. Dimensiunile zonei neocupate a postului de lucru trebuie sa fie calculate astfel incat sa permita lucratorilor sa aiba suficienta libertate de miscare pentru a-si indeplini sarcinile de munca.
Daca acest lucru nu este posibil din motive specifice postului de lucru, lucratorul trebuie sa aiba suficienta libertate de miscare in apropierea postului sau de lucru.
Normativele de proiectare stabilesc dimensiuni clare pentru astfel de locuri de munca. Dimensiunile trebuie sa se regaseasca in proiectul tehnic al respectivului atelier.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Securitate si sanatate in munca Conta2021 Conta2021 Buna ziua Cat e suprafata su mp3 necesara pentru un angajat, pentru a fi in legalitate conform SSM? Va multumesc (vezi toată discuția)
Numãr maxim de persoane într-un birou PamfiloiuMihai PamfiloiuMihai Bună ziua. Există o lege care să reglementeze numărul maxim de persoane care pot munci într-un birou? Ceva de genul: om/mpătrat? Mulţumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Norme spatiu salariati StefanaSorescu StefanaSorescu Buna ziua, spuneti-mi va rog, exista vreo reglementare prin care angajatorul este obligat sa ii asigure salariatului un birou (incapere) luminata si aerisita ... (vezi toată discuția)