avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 307 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Demersuri legale - risc seismic imobil/afectare ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Demersuri legale - risc seismic imobil/afectare structura de rezistenta

Buna ziua,

Apelez la bunavointa dumneavoastra de a ma indruma ce pasi as avea posibilitatea legala de a urma in situatia particulara pe care incerc sa v-o explic mai jos:

Sunt proprietara unui apartament intr-un imobil din Bucuresti si am transmis catre Presedintele Asociatiei de Locatari solicitarea de a initia demersurile necesare pentru efectuarea unei expertize seisomologice a imobilului, subliniind prevederile art. 3 alin. (1) din Legea nr. 212 din 12 iulie 2022, citate intr-un raspuns primit de la Administratia Municipala pentru Consolidarea Cladirilor cu Risc Seismic, carora le-am trimis o solicitare de a afla daca imobilul in care lucuiesc este incadrat intr-o clasa de risc. Am atasat si raspunsul primit la solicitarea pe care am facut-o Presendintelui. Data solicitarii mele este 07 martie 2023. Nu am primit niciun raspuns, sunt ignorata atat pe cale oficiala, in scris, cat si pe cale telefonica.

Necesitatea efectuarii acestei expertize este in primul rand de domeniul sigurantei locatarilor, avand in vedere multele modificari care s-au efectuat de-a lungul anilor in apartamente, pe care nu le cunoaste nimeni, varstei imobilului, dar mai ales, deoarece in urma cu multi ani, un locatar de la parterul scarii unde locuiesc a efectuat modificari la structura de rezistenta. Acest fapt a fost sesizat de catre vechiul Presedinte, s-a efectuat o ancheta cu suportul Primariei si Politiei, a carei finalitate nu o cunoaste nimeni. Locatarii mai vechi cunosc faptul ca ancheta a fost musamalizata de catre proprietar, nu s-au efectuat reparatii la structura de rezistenta, iar ancheta s-a inchis intr-un mod tacit, prin prisma posibilitatilor materiale pe care le are proprietarul respectiv si oferirea unei mite autoritatilor care s-au ocupat de acel dosar. Oficial, personal, nu cunosc care sunt documentele din spatele acestei anchetei intrucat solicitarea mea este ignorata de catre Presedintele actual.

Doresc sa apelez la bunavointa si amabilitatea dumneavoastra de a ma ghida ce demersuri legale as putea sa intreprind in acest sens.

Va multumesc mult si va doresc toate cele bune
Ultima modificare: Miercuri, 26 Aprilie 2023
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: w_v_w_v , utilizator 11:12, 27 Aprilie 2023
Sesizati oficial autoritatea d estat in constructii care detine competenta sa dispuna verificari la proprietatile unde suspectati ca au fost operate interventii neautorizate
[ link extern ]

Vedeti in link ca precizeaza acolo in film:
Daca aveti cel putin 3 etaje si cel putin 10 apartamente se depune o cerere la primarie cu hotararea asociatiei de proprietari si acordul tuturor proprietarilor.
Va multumesc, stiam de aceasta procedura, insa tocmai din motivul mentionat in postarea initiala, respectiv lipsa de raspuns si actiune a Presedintelui Asociatiei de locatari, ceea ce este precizat in link-ul de mai sus nu este fezabil in cazul meu. Nu pot depune o astfel de cerere in nume propriu, De aceea am intrebat ce cai legale, in nume personal, as putea sa initiez.
Incercati sa il convingeti ca dwpuneti dv tot si va ocupati de tot
Cand cineva vine si da cuiva ceva sa munceasca doar ca doreste el...
Faceti sesizare scrisa catre presedinte apoi catre primarie ca presedintele nu raspunde la solicotare sau nu sunteti de acord cu raspunsul apoi discutati la prima adunare generala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Din apt de 4 camere rezulta recompartimentare de 2 apt fara autorizatie perla_perlaa perla_perlaa Buna seara v-as ruga sa ma lamuriti daca pentru a recompartimenta un apartament de 4 camere in 2 apt de 1 si respectiv 3 camere ( totul se intampla pe interior ... (vezi toată discuția)
Solutie legala daca exista? modificare structura de rezistenta imobil vasi49 vasi49 Locuiesc intr-un imobil (parter ,etaj,pod),la parter,proprietate .In anul 2004 proprietarul de la etaj a mansardat podul si a desfiintat niste pereti interiori ... (vezi toată discuția)
Modificare perete bucatarie ursulina ursulina Bună ziua! Sunt ad-tor într-o as.de proprietari. Un vecin de-al meu îşi modernizează bucătăria prin înlocuirea faianţei gresiei etc. Bucătăria ... (vezi toată discuția)