Bună ziua,am și eu o întrebare, pe numele soacrei mele și al fratelui ei exista un titlu de mostenitor, fratele ei a murit,iar nepoții au deschis succesiune în urma lui,soacra a renunțat la casa în care a copilărit în favoarea lor(ea având propria casa cu socrul meu) și a mai rămas doua terenuri pe care le vor împărți pe jumatate,întrebarea mea este,poate mama soacra sa ii facă acte direct fiului ei sau trebuie sa facă intai partajul și pe urma actele de donație.
Va mulțumesc pentru eventualele răspunsuri!
Nu stiu ce acte au facut sau vor sa faca. Interesati-va exact.
1. Nu exista renuntare in favoarea cuiva.
Renuntarea la o mostenire este pura si simpla (nu "in favoarea") si este totala. Cine renunta, renunta la absolut tot.
Deci nu se poate ca soacra dvs sa renunte numai la casa in care a copilarit, dar sa preia din terenuri.
2. Ati spus ca exista deja un "titlu de mostenitor". Daca in "titlu' respectiv apare si soacra ca mostenitor dupa parintii ei, la faza asta nu mai poate renunta la nimic. Nu se mai pune problema renuntarii, odata ce a acceptat succesiunea dupa parinti.
Mergeti cu actele la un birou notarial si discutati direct, cu documentele in fata ce s-a facut acolo si ce acte aveti de incheiat.
Succesiune
ada969
Buna ziua. Am avut un mariaj frumos timp de 25 de ani. M-am stabilit in Anglia impreuna cu sotia acum 14 ani si am dubla cetatenie. In urma cu 6 ani mi-a murit ... (vezi toată discuția)