avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general sponsorizare - contract si facturare?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

sponsorizare - contract si facturare?

buna ziua,
am si eu o situatie si n u stiu cum se procedeaza: avem un client caruia i-am facut niste materiale publicitare pentru un proiect. clientul vrea ca in contract sa apara suma de 7.350 lei pentru aceste materiale, dar costul efectiv este de 2.300 lei, si diferenta de 5.050 lei vrea sa fie sponsorizata. intrebarea mea este: ce implica pentru mine aceasta sponsorizare? cum scriu in contract si cum ii facturez clientului astfel incat eu sa incasez doar 2.300 lei?

multumesc.
Cel mai recent răspuns: t.simona , utilizator 12:03, 26 Ianuarie 2010
Nu mentionati ce forma de organizare au cele 2 parti.

Legea 32/1994
Art. 1. - (1) Sponsorizarea este actul juridic prin care doua persoane convin cu privire la transferul dreptului de proprietate asupra unor bunuri materiale sau mijloace financiare pentru sustinerea unor activitati fara scop lucrativ desfasurate de catre una dintre parti, denumita beneficiarul sponsorizarii.

(3) Mecenatul este un act de liberalitate prin care o persoana fizica sau juridica, numita mecena, transfera, fara obligatie de contrapartida directa sau indirecta, dreptul sau de proprietate asupra unor bunuri materiale sau mijloace financiare catre o persoana fizica, ca activitate filantropica cu caracter umanitar, pentru desfasurarea unor activitati in domeniile: cultural, artistic, medico-sanitar sau stiintific - cercetare fundamentala si aplicata.

Nu se poate face sponsorizare decit catre fundatii, ong-uri, asociatii nu catre alte soc comerciale.
Ultima modificare: Marți, 26 Ianuarie 2010
t.simona, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mecenat sau sponsorizare? oanceamonicateodora@gmail.com oanceamonicateodora@gmail.com Buna ziua, Pentru a putea plati cursurile unui elev la limba engleza trebuie sa incheiem un contract de mecenat sau sponsorizare? (vezi toată discuția)
Contract de sponsorizare shelley shelley Va rog sa-mi dati un sfat. Vreau sa platesc studiile universitare ale nepoatei mele ( este fata cumnatei mele ) . As dori sa-mi spuneti ce tip de contract as ... (vezi toată discuția)
Sponsorizare sau mecenat? adrianabresug adrianabresug un furnizor al soc. noastre are un angajat cu probleme foarte grave de sanatate si doreste din partea firmei noastre un sprijin financiar cu varsare direct in ... (vezi toată discuția)