avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dreptul muncii - Reintegrare efectiva pe functie, in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dreptul muncii - Reintegrare efectiva pe functie, in urma unei hotarari judecatoresti definitive

V-as ruga sa ma ajutati cu o opinie juridica, in sensul daca se poate considera o reintegrare pe functie drept una efectivă pe post în sensul Codului muncii, daca:
1. Drepturile salariale de la decizia de concediere pana la rechemarea pe functie, castigate in instanta, nu au fost platite,
2. Nu a fost intocmita o decizie de reintegrare pe baza hotararii judecatoresti,
3. O noua decizie de concediere a fost stabilita in ziua rechemarii pe functie de comitetul de conducere.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ciobanu Neculai , utilizator 19:22, 27 Aprilie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca nu s-a emis o decizie de reintegrare , atunci nu exista reintegrarea chiar daca instanta a decis asa ceva.

Da, este posibila emitere unei noi decizii de concediere...pentru ce motive ?
Va multumesc pentru raspuns.

Comitetul de conducere a decis: restrangerea activitatii astfel incat cheltuiala cu salariul meu nu mai este oportuna.

In decizia de concediere este stipulat: restructurarea activitatii unitatii, una dintre masurile stabilite (nota: insa nu sunt specificate alte masuri) fiind desfiintarea locului de munca, membrii comitetului de conducere considerând ca nu se mai justifica cheltuiala cu un astfel de post intrucat nu mai exista activitate care sa faca necesara prezenta unei persoane cu atributiile mele

Nota:
1. Tot prin decizia de concedierea, atributiile au fost transferat asupra unei persoane de conducere, ce nu avea inainte in fisa postului acele atributii si nu are pregatirea necesara.
2. Alte specificatii legate de motivele concedierii nu exista, nici in decizia comitetului de conducere, nici in decizia de concediere.
Curtea de Apel Bucuresti, sectia a VII-a civila si pentru cauze privind conflicte de munca si asigurari sociale, decizia civila nr. 4429/R din 5 iulie 2012, Selectie si prelucrare de Petrica Arbanas, in Revista romana de dreptul muncii nr. 6/2012, [ link extern ] :
„Nu putem vorbi despre existenta unei cauze reale si serioase a concedierii in ipoteza in care desi se sustine prin decizia de concediere ca s-a urmarit micsorarea costurilor cu salariile, in realitate s-a dovedit ca acestea au crescut in perioada de timp ce
cuprinde si data concedierii. ..."
Multumesc pentru exemplele oferite. Le voi studia atent.

Mai am o intrebare relevanta: Plata salariilor de la concediere pana la repunere pe functie, castigate in instanta, constitue o conditie obligatorie ca repunerea sa fie efectiva?

Daca aceste salarii nu s-au platit, repunerea pe functie poate fi considerata de o instanta efectiva, sau totusi nu?
Daca nu s-a emis o decizie de reintegrare , atunci nu exista reintegrarea chiar daca instanta a decis asa ceva.

Inca o rugaminte: imi puteti da o referinta la un articol de lege sau hotarare judecatoreasca, care sa specifice aceasta obligativitate a angajatorului?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transfer sau demisie? adinadulca adinadulca Buna ziua! Pentru concediere abuziva si anuntata dupa 2,7 ani de la luarea deciziei in consiliul de administratie, am dat angajatorul in judecata. Acesta a ... (vezi toată discuția)
Nerespectare decizie judecatoreasca Radu Palu Radu Palu Buna ziua! Am castigat in instanta reintegrarea mea pe post dupa ce am fost concediat. Instanta a decis plata salariilor acumulate de la decizia de ... (vezi toată discuția)
Reangajare salariat urmata de o viitoare concediere cristina69 cristina69 Buna ziua. V-as ruga daca puteti sa ma lamuriti cu privire la urmatoarele: Un fost angajat (care a fost concediat in timp ce se afla in incapacitate temporara ... (vezi toată discuția)