avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Buna ziua. Am achiziționat o instalație de brad de ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Buna ziua. Am achiziționat o instalație de brad de pe un grup ...

Buna ziua. Am achiziționat o instalație de brad de pe un grup cu obiecte vechi din perioada comunismului. Am transferat suma de 200 lei in contul trimis de către vânzător însă acesta a "uitat' sa mi trimită obiectul plătit. Daca știu contul, poate fi depistat individul respectiv? Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Marcel2017 , utilizator 17:32, 2 Mai 2023
"Inducerea în eroare a unei persoane prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasă a unei fapte adevărate, în scopul de a obține pentru sine sau pentru altul un folos patrimonial injust și dacă s-a pricinuit o pagubă...."
nu cred ca 200 lei intra la PATRIMONIAL. dar incercati.
radoi_laurentiu a scris:
Înșelăciunea este o infracțiune, deci da, este o "problema penala"

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Și un ban intră la patrimonial. Aici discutăm mai mult de cât pericol social prezintă fapta, având în vedere cuantumul prejudiciului. E un risc ca poliția să lase dosarul în nelucrare.

Pe de altă parte insă, daca s-au primir 100 sau 1000 de plângeri similare, s-ar putea ca prejudiciul să nu mai fie atât de minor...

adriandimitriu a scris:

"Inducerea în eroare a unei persoane prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasă a unei fapte adevărate, în scopul de a obține pentru sine sau pentru altul un folos patrimonial injust și dacă s-a pricinuit o pagubă...."
radoi_laurentiu a scris:

A mințit inclusiv atunci când i-am cerut AWB-ul și mi a zis că e la soția lui iar aceasta nu i răspunde la telefon. Apoi când mi-a zis că în maxim 1h30min îmi va transfera înapoi banii și nu a făcut o. Preia de pe internet poze cu obiecte pe care nu le deține și apoi le scoate la vânzare etc.

adriandimitriu a scris:

radoi_laurentiu a scris:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselaciune online GrigoreCristian GrigoreCristian Buna ziua! In aceasta dimineata fratele meu a fost inselat online (Facebook) de o pagina sportiva, i-sa promis ca daca plateste o anumita suma de bani ... (vezi toată discuția)
Jaf online irena_smadea@yahoo.com irena_smadea@yahoo.com se mai pot recupera bani cond s a jucat crezind ca e gratis dar de fapt s au luat bani din cont; e vorba de wresling pe google play (vezi toată discuția)
Țeapă olx Mircea85468 Mircea85468 Săptămâna trecută am pus un produs la vânzare pe olx. Ma contactat un vânzător și am stabilit ca ii expediez produsul în valoare de 2900 de lei dar cu ... (vezi toată discuția)