avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzator imobil vrea sa apeleze la uzucapiune pentru ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzator imobil vrea sa apeleze la uzucapiune pentru vanzare

Exista riscuri de a pierde un imobil cumparat daca vanzatorul imobilului este nevoit sa apeleze la uzucapiune si sa dea mortu in judecata? Cum pot sa ma asigur ca nu isi revendica dreptul vanzatorul in 30 de ani?
Ultima modificare: Vineri, 28 Aprilie 2023
Binder111112011, utilizator
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 11:46, 2 Mai 2023
Buna ziua, daca vanzatorul detine ca titlu de proprietate hotarare judecatoreasc definitiva dintr-un dosar de uzucapiune, in principiu nu aveti de ce sa va faceti griji. Hotararea definitiva poate fi atacata doar prin exercitarea unor cai extraordinare de atac in cazuri limitative si in termene de exercitare relativ scurte, nu in 30 ani, termenul de 30 ani este termenul de uzucapare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament neluchiru neluchiru Buna ziua, revin cu cazul pe care vreau sa-l supun atentiei dvs pt ca intre timp am aflat mai multe date: fiica mea a primit prin testament mostenire un ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune mark1212 mark1212 Intretin un imobil care a apartinut unei persoane decedate in urma cu 20 ani fara mostenitori. Cum pot trece imobilul pe numele meu, tinand cont ca acesta a ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune anonim anonim se poate uzucapa o cota determinata ideal dintr-un imobil? (vezi toată discuția)