avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Limita porti acces auto la o proprietate?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Limita porti acces auto la o proprietate?

Salut!

O intrebare pentru informare personala. Un vecin din proprie initiativa atunci cand si-a construit gardul a decis sa isi amplaseze o poarta pietonala si 2 porti auto in locuri diferite (la distanta de aprox 10m intre ele, pe aceeasi strada).
Acum cateva zile aparent a decis sa isi puna si semne de "Nu parcati, garaj" pe ambele porti, desi una singura poate fi folosita pe post de acces auto, cealalta avand construit un fel de mini garaj in care nu incape o masina.

Curiozitatea mea este: e posibil ca el sa aiba 2 cai de acces auto? Ce l-ar impiedica sa isi construiasca tot gardul din porti?

Mersi!
Ultima modificare: Vineri, 28 Aprilie 2023
twism007, utilizator
Cel mai recent răspuns: Aniam , utilizator 21:59, 24 Martie 2024
Atat timp cat este proprietate individuala,respectivul poate executa sistem de gard porti culisante care sa permita acces auto unde apreciaza necesar
Ok, inteleg partea asta. Dar poti avea un numar nelimitat de porti acces auto? Practic ca in exemplul din mesajul meu - pot sa imi fac pur si simplu tot gardul din porti?
Buna ziua. Sunt si eu interesat daca poti faci pe toata lungimea gardului la strada tot cu porti de acces. Vecina mea are 3 porti (practic cat e gardul de lung, tot e cu porti) pe care a scrie nu bloca accesul! Sta si pandeste pe ghinionisti face poze si suna la tractari. Mentionez ca eu nu am curte sa parchez masina si cand vin acasa toate cele 3 locuri din fata casei mele sunt ocupate de clientii de la magazinul ei! La ea e tot timpul liber (gratie "vigilentei" sale). Mentionez ca nu am cu cine purta o discutie de bun-simt.
E legal sa faci pe toata lungimea gardului de la strada numai porti?? Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Blocare cale de acces auto nesemnalizata Robka Robka Buna ziua. De curand am blocat o cale de acces auto (intrarea intr-o curte), intocmindu-mi-se un proces verbal contraventional pentru asta. De mentionat faptul ... (vezi toată discuția)
Este legal ca un proprietar de apartament in vila si cu teren ... strykker strykker Este legal ca un proprietar de apartament in vila si cu teren dat in folosinta de primarie sa intervina asupra gardului care delimiteaza acest teren si sa-si ... (vezi toată discuția)
Blocare cale unica de acces catre imobil jacqueline_k jacqueline_k Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema: parintii mei au cumparat un imobil (teren + casa batraneasca) care are ca[b] unica cale de ... (vezi toată discuția)