Buna ziua.
Doresc sa vizitez cu copilul terasa blocului , sa vedem privelistea asupra orasului si a lacului Morii din Bucuresti, Trebuie sa cer aprobarea administratorului sau pot urca fara aprobarea lui fiind bun comun ? Stiu ca nu lasa pe nimeni sa urce pe acoperisul blocului . Nu exista un lacat la usa de acces pe acoperis, ci doar o ușă termopan la care i-a fost scoasa clanța. Daca ies fara sa ii cer voie sau sa am aprobarea administratorului pot primi amenda sau avea dosar penal ? Multumesc.
latka
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu e caz de vreo amenda, cel mult de cearta cu acel administrator. Problema terasei si a accesului cred ca vine de la protejarea membranei ce izoleaza acoperisul, distrugerea ei (voluntara sau involuntara) de catre tot felul,de vizitatori fiind adevaratul motiv al interdictiei.
Dacă este terasă necirculabila nu aveți voie chiar dacă e parte comună.Parte comună nu înseamnă că poți beneficia de ea așa cum dorește fiecare,are o destinație specifică(aici e acoperiș și împiedică pătrunderea apei din precipitații in clădire,nu pentru plajă,distracție cu grătare încinse, observat priveliștea, activități sportive).
ynocentta
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Terasa blocului reprezinta parte comuna dar trebuie sa aveti in vedere ca este terasa necirculabila ca detine aplicat strat izolator care datorita vechimii,intemperiilor ,poate fi deteriorat sau chiar persoanele care folosesc terasa pot produce pagube
Nu este de preferat sa folositi teresa blocului pentru vizualizarea privelistii orasului deoarece o clipa de neatentie poate genera situatii neplacute