avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Incetare contract de cesiune drepturi patrimoniale de ...
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Incetare contract de cesiune drepturi patrimoniale de autor

Buna ziua,

Am un contract de cesiune pentru drepturi patrimoniale de autor care nu cuprinde clauza de incetare.
Contractul a incetat in luna octombrie si nu a fost prelungit dar s-au mai creat opere in baza lui. Contractul prevede ca se prelungeste cu acordul partilor manifestat in scris dar nu prevede nimic de o prelungire tacita.

Cum il pot denunta unilateral?
Este suficienta o adresa prin care il anunt ca a expirat durata contractului?

Multumesc,
Ultima modificare: Marți, 26 Ianuarie 2010
Andreea.B, utilizator
Cel mai recent răspuns: Talk Partners , Consilier juridic 22:12, 30 Ianuarie 2010
:stunned:
Desi solutia ce mai buna era sa avertizezi scadenta contractului la data la care s-a produs aceasta nu este inca tarziu sa o faci. Daca esti sigura ca s-au mai creat opere in baza acestui contract ar fi bine sa faci in asa fel incat sa beneficiezi de remuneratia cuvenita ceea ce presupune sa prelungesti contractul, nu sa-l reziliezi (cu o intarziere oarecum mica dar destul de mare in raport cu propriile interese).

Daca citesti cu atentie legea drepturilor de autor si primesti si un sfat juridic pe acest site sunt convinsa ca vei lua decizia cea mai buna.
Iata unul din articolele din legea de mai sus care prevede clar necesitatea mentionarii duratei contractului pentru cedarea dreptului de autor:
"Art. 41. (1) Contractul de cesiune a drepturilor patrimoniale trebuie sa prevada drepturile patrimoniale transmise si sa mentioneze, pentru fiecare dintre acestea, modalitatile de utilizare, durata si intinderea cesiunii si remuneratia titularului dreptului de autor. Absenta oricareia dintre aceste prevederi da dreptul partii interesate de a cere anularea contractului."

Lege integrala la: [ link extern ]

Sa incercam sa tinem ceea ce avem pentru ca pe zi ce trece se imputineaza din ce in ce mai mult ceea ce am putea avea:worthy:
Succes :luck:
Laura Ciobeica
Sunt foarte multe informatii lipsa in post-ul dv. Daca situatia ar fi ata de simpla, evident ca ati fi indreptatita la remuneratie pt surplusul de opere create in afara contractului. Va sfatuiesc sa luati legatura cu un consultant in drepturi de autor, pentru a elucida contractul pe care l-ati semnat. Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce este si cum se realizeazã cesiunea drepturilor de autor Laura Ciobeica Laura Ciobeica Prin autor se intelege persoana fizica sau persoanele care au creat opera. Se prezuma a fi autor, pana la proba contrara, persoana sub numele careia opera a ... (vezi toată discuția)
Negociere intre traducator si editura Antzin Antzin Buna, as vrea sa stiu ce anume ar trebui sa presupuna o negociere cu o editura, eu fiind in postura de traducator al unei carti (vezi toată discuția)
Contract de cesiune drepturi de autor Gabriela Negrut Gabriela Negrut Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: trebuie sa inchei contracte de cesiune drepturi de autor pentru anumiti colaboratori ai ... (vezi toată discuția)