avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediere in stimulent
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediere in stimulent

Buna ziua.

Am revenit din concediu crestere copil pe 1.11.2022 si sunt in plata stimulent de insertie pana in noiembrie 2023.
Ulterior, am schimbat angajatorul, si sunt in perioada de proba. Noul job are un management extrem de toxic, si am impresia ca vor sa ma faca sa imi dau demisia. Eu sunt in cautare de alt job, dar oare in perioada asta au voie sa ma concedieze daca sunt in timpul platii stimulentului?
Multumesc
Ultima modificare: Luni, 1 Mai 2023
Cupcake, utilizator
Cel mai recent răspuns: Manuela Rășină , administrator 06:14, 2 Mai 2023
Bună ziua,

Nu au voie să vă concedieze cât timp beneficiați de stimulent de inserție:
Conform dispozițiilor OUG 111/2010, angajatorii nu pot dispune încetarea raporturilor de muncă sau de serviciu salariatului sau salariatei care se află în plata stimulentului de inserție, cu excepția concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizării judiciare sau a falimentului.

Nici desființarea locului de muncă al salariaților aflați în plata stimulentului de inserție nu poate avea ca efect concedierea, iar angajatorul care dispune o astfel de încetare a raportului de muncă poate fi obligat în instanță:
- la plata unei despăgubiri egale cu salariile indexate, majorate și reactualizate și cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat reclamanta din momentul concedierii și până la data plății efective;
- să reintegreze salariatul sau salariata pe postul și funcția deținute anterior concedierii;
- la plata daunelor morale;
- la plata cheltuielilor de judecată.

www.avocatnet.ro/articol_573...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare concediu crestere copil chitugabriela chitugabriela Buna ziua, Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare : sunt in concediu crestere copil pana la varsta de 1an, si am gasit un job unde sunt anhgajata ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie Ana-MariaC Ana-MariaC Am nascut in august 2014. Am optat pentru concediu crestere copil de 1 an. M-am intors la munca la 11 luni fara o zi si am beneficiat ulterior de stimulent de ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! am fost în concediu pentru creșterea copilului pana ... scufitza1989 scufitza1989 Bună ziua! Am fost în concediu pentru creștere copilului pana pe data de 25.09.2022, copilul având certificat pt handicap pana pe data de 21.09.2022. Am ... (vezi toată discuția)