avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 353 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Limitele legii 544/2001 pentru a obtine informatii ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Limitele legii 544/2001 pentru a obtine informatii referitor la persoane

Buna, am o intrebare mai complexa legata de legea 544/2001, as dori sa obtin niste informatii dar nu sunt sigur daca s-ar incadra aici.

1) Se poate cere cazierul judiciar 290/2004 al unei rude apropiate motivat pe legea 544? Am suspiciunea ca acest individ a fost condamnat definitiv de o fapta penala dar nu stiu cum sa pot confirma aceasta suspiciune pentru ca hotararile judecatoresti sunt anonimizate si nu am fost implicat in niciun fel in presupusul proces. Subliniez ca aceasta persoana este o ruda de al meu.

2) Caz separat: se poate cere pe 544 existenta unui contract de locatiune inregistrat la ANAF sau OCPI. Tinand cont ca o parte din cartea funciara este publica si poate fi solicitata printrun extras de informare, presupun ca si ANAF ar trebui sa comunice aceste informatii la fel. In acest caz sunt tert, nu sunt implicat in contract, doar din curiozitate intreb. Nu ma intereseaza datele personale al partilor implicate, doar un simplu raspuns DA/NU de la institutii.

3) Caz separat: se poate cere cazierul fiscal OG 39/2015 pe legea 544 al unei persoane terti? In cazul acesta iar nu sunt implicat, si cel despre care intreb este o persoana diferita de cel de la 1), o alta cunostiinta dar nu ruda.

Toate persoanele despre care m-as informa ar fi persoane fizice private fara niciun statut special, nu sunt sigur daca acestea ar fi date cu caracter personal.

Alte discuții în legătură

Procese pe rol ale primariei utilinro utilinro Au cetatenii dreptul sa ceara primariei de care apartin sa divulge procesele pe care le are primaria pe rol cu persoane fizice sau juridice? Am vazut un ... (vezi toată discuția)
Informatii catre politia romana maruis maruis Buna ziua. Doresc sa stiu daca exista vreo obligatie legala din partea unui angajator sa ofere informatii catre Politia Romana in cazul in care Politia cere ... (vezi toată discuția)
Informare joe17 joe17 Intrebare: [b]o persoana din afara unei institutii, are dreptul sa ceara informatii referioare la dosarul personal unui angajat (info despre modalitatea in ... (vezi toată discuția)