avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Procese pe rol ale Primariei
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Procese pe rol ale Primariei

Au cetatenii dreptul sa ceara primariei de care apartin sa divulge procesele pe care le are primaria pe rol cu persoane fizice sau juridice? Am vazut un "dosar" gros pe raftul primariei intitulat "Judecatorie". As vrea sa stiu daca am dreptul sa cer acces la acea informatie sa vad cu cine sunt procesele.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 08:17, 26 Mai 2011

Cetatenii au acces liber la informatiile de interes public.
Pentru a va lamuri ce trebuie sa faceti, consultati Legea 544/2001.
In informatii de interes public nu intra si obligatia primariei de a declara unei persoane lipsita de interes(deci care nu are calitate de persoana interesata) sa puna la dispozitie intreg Departament juridic , pt. a satisface o simpla"curiozitate".
Pentru a va edifica asupra proceselor pe care le are primaria, nu aveti decat sa accesati portalul just.ro , o sa vedeti o harta, accesati judetul respectiv, apoi dosare si la parte puneti-"primaria"-si o sa aveti nr.dosarului, obiectul, cauza si datele de sedinta.Aveti chiar dreptul, fiind sedinte publice, sa participati la fiecare sedinta din dosarele respective..
Subliniez insa, ca nimeni n-o sa va puna la dispozitie dosarele , nefiind parte, doar ca asa doriti d-voastra.=D>=D>=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinere acte dosar instanta ContSters22096 ContSters22096 este posibil ca o persoana care nu este parte intr-un dosar sa obtina hotararea instantei? nu exista nicio restrictie in acest sens? (vezi toată discuția)
Acces la informatie - decizii ale instantelor contestador contestador O institutie de stat a amendat o org. profesionala pt. incalcarea legii concurentei organizatia a contestat amenda iar C.A.l Buc.le-a respins-o cu drept de ... (vezi toată discuția)
Informatii de interes public bogdanmarinela bogdanmarinela Raspunde numai cine stie- vorba lu Iantu. Listele electorale si documentele care au stat la baza eliberarii titlurilor de proprietate in baza legilor fondului ... (vezi toată discuția)