avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Demisia din functia de presedinte al unei Asociatii de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Demisia din functia de presedinte al unei Asociatii de Proprietari

Sunt presedintele unei Asociatii al carei bloc a fost anvelopat, schimbat geamuri termopane, instalatii electirce, etc, adica intergral modernizat dupa aprox 43 ani de existenta - si totul gratuit in cursul anului 2022. Ptr. mizeriile primite in 2022-2023. mi-am dat de 2 ori demisia, in oct 2022 si feb. 2023. Nu a ajutat la nimic, am fost si in audienta la Primarie de unde am aflat ca din Asociatia de Proprietari se iese doar cu picioarele inainte, iar din functia de presedinte doar cand se va gasi un altul destul de prost ca sa accepte - si nu vrea nimeni, Am gasit urmatoarea solutie, pe care - inainte sa o aplic - va rog sa-mi spuneti daca este legala:
1. cedez la notariat catre nevasta jumatatea mea de apartament (deci nu mai sunt proprietar, deci nu mai am de-a face cu Asociatia). 2. Imi schimb domiciliul la adresa unuia dintre copii. 3. Fac contract de inchiriere pentru o camera la apartamentul nevestei, pe o suma simbolica. 4. Stau in apartamentul propriu ca si chirias, dar am pacalit minunata lege a asociatiilor de proprietari. Va multumesc ptr raspuns.
Puteti anunta locatarii ca presedintele este bolnav internat la spital si poate asa aleg si ei pe cineva.
Ultima modificare: Vineri, 5 Mai 2023
w_v_w_v, utilizator
@Alexandru Surcel
Numai ce v-au spus mai sus ca un contract de mandat are RENUNTARE nu demisie. Si chiar de 2 persoane diferite.
Renuntarea la mandat a dumneavoastra domnule Anghelina este legala dupa cum ati vazut una din cele 3 solutii .
Ar mai fi si revocare o solutie buna. Ca sa va revoce faceti ceva care sa ii socheze sa zica ca luat-o omul razna.
Sa luam exemplul altui presedinte care la fel nu gasea inlocuitor si se simtea ca si cum el e responsabil.

-Scoateti niste foi in fata bocului si le dati foc.(le spuneti ca sunt actele apoi
-Faceti o lista de plata in care toti sa aiba o suma minora de 1 leu de exemplu.
-puneti niste anunturi ca vopsiti blocul roz( asta chiar vopsise intrarea in scara dar culmea le-a placut si au continuat apoi cu fiecare etaj cu ao alta culoare stridenta)
-stabiliti cate o sedinta in fiecare seara (cand se intorc locatarii de la munca)

Ca sa intelaga restul cititorilor care nu sunt sau nu au fost implicatai in conduceri cand te simti responsabil nu poti renunta asa si sa nu mai faci ce ar trebui sa faca un on normal.
Ca daca ar putea ar face de exemplu:
-cand incepe sezonul rece nu solicitati caldura pana nu se gaseste alt presedinte in loc care sa solicite.
Dar omul are bun simt si simtul responsabilitatii si zici hai ma sa fac si asta si uite asa te lasi prin de raspundere si nu poti renunta.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Și ce este demisia altceva, @ricardinas, decât renunțarea la un contract? Dacă tot dați lecții poate știți și că natura unui act e dată de conținut, nu de titlu. Pe lângă faptul că oamenii care pun întrebări aici nu sunt juriști și atunci trebuie să facem apel la limbajul colocvial, pe înțelesul tuturor, chiar dacă juridic pe alocuri imprecis. Că dacă o ținem numai în jurideză îi lămurim buștean.

ricadinas a scris:

@Alexandru Surcel
Numai ce v-au spus mai sus ca un contract de mandat are RENUNTARE nu demisie. Si chiar de 2 persoane diferite.
Renuntarea la mandat a dumneavoastra domnule Anghelina este legala dupa cum ati vazut una din cele 3 solutii .
Ar mai fi si revocare o solutie buna. Ca sa va revoce faceti ceva care sa ii socheze sa zica ca luat-o omul razna.
Sa luam exemplul altui presedinte care la fel nu gasea inlocuitor si se simtea ca si cum el e responsabil.

-Scoateti niste foi in fata bocului si le dati foc.(le spuneti ca sunt actele apoi
-Faceti o lista de plata in care toti sa aiba o suma minora de 1 leu de exemplu.
-puneti niste anunturi ca vopsiti blocul roz( asta chiar vopsise intrarea in scara dar culmea le-a placut si au continuat apoi cu fiecare etaj cu ao alta culoare stridenta)
-stabiliti cate o sedinta in fiecare seara (cand se intorc locatarii de la munca)

Ca sa intelaga restul cititorilor care nu sunt sau nu au fost implicatai in conduceri cand te simti responsabil nu poti renunta asa si sa nu mai faci ce ar trebui sa faca un on normal.
Ca daca ar putea ar face de exemplu:
-cand incepe sezonul rece nu solicitati caldura pana nu se gaseste alt presedinte in loc care sa solicite.
Dar omul are bun simt si simtul responsabilitatii si zici hai ma sa fac si asta si uite asa te lasi prin de raspundere si nu poti renunta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie presedinte asociatie de proprietari karageta karageta Buna ziua. Sunt presedintele unei Asociatii de proprietari si doresc sa-mi dau demisia. Am anuntat CEX...si am stabilit o sedinta ptr a-mi prezenta demisia ... (vezi toată discuția)
Mandat președinte asociație de proprietari CNRR CNRR Bună seara, M-ar interesa, în calitate de membru al CEx-ului unei asociații de proprietari care este momentul concret în care președintele ... (vezi toată discuția)
Dizolvarea unei asociatii de proprietari daca nu are presedinte tucurasu tucurasu Buna ziua, Presedintele Asociatiei de locatari si-a depus demisia si momentan niciun proprietar nu doreste sa preia aceasta functie. Imi puteti spune, va rog, ... (vezi toată discuția)