avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ma confrunt cu urmatoarea situatie: am cumparat un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ma confrunt cu urmatoarea situatie: am cumparat un teren (pasune) ...

Ma confrunt cu urmatoarea situatie: am cumparat un teren (pasune) pe care la data cumpararii traia intr-o casuta de lemn cu wc in curte un domn care conform spuselor fostului proprietar pazea terenul. Cand i-am cerut paznicului sa evacueze proprietatea mi-a spus ca nu are unde sa se duca si mi-a fost mila de el si am acceptat sa ramana acolo si sa foloseasca o mica parte din teren ca gradina de legume. Acest domn are pensia lui, are in jur de 70 de ani si imi spune ca el nu pleaca pana moare. Am inteles din vecini (eu nu locuiesc in zona) ca ar avea sotie si copii dar este despartit de multi ani (nu stiu daca cu divort oficial si nu stiu cine sunt si unde locuiesc ei). Atat primaria cat si politia din sat stiu de existenta lui pe acel teren.
Intrebari daca moare :
- trebuie sa ii anunt rudele (despre care nu stiu nimic in acest moment)?
-cine este obligat sa suporte cheltuielile de inmormantare?
- pot aceste rude sa aiba vreo pretentie la terenul meu unde traieste batranul?
- in cat timp de la deces pot arunca sau da de pomana lucrurile lui daca nu vine nimeni sa le ceara?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Catria , utilizator 10:33, 2 Mai 2023
Daca ii cunoasteti familia, puteti sa ii anuntati de deces. Daca nu, politia se va ocupa de asta. Pe care va trebui sa o anuntati oricum in momentul in care descoperiti ca s-a dus la cele vesnice. Cheltuielile de inmormantare le suporta familia sau in cel mi rau caz, primaria.
Rudele sale nu pot avea pretentii la terenul dumneavoastra. Puteti sa le dati lucrurile daca le vor. In cat timp... estimati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Litigiu Matei Andreea Matei Andreea Buna ziua, Fratele meu a fost dat in judecată de fiul socrului pentru un teren care a fost dat de către socrul sau. Fratele meu a decedat așa ca voi ... (vezi toată discuția)
Vanzare-cumparare cu clauza de abitatie, probleme ignoranta ignoranta Buna ziua, In 2013 am cumparat un apartament din bani mosteniti din decesul mamei mele pe numele minorei mele. Persoanele de la care am cumparat acest ... (vezi toată discuția)
Mormant in gradina.... Tarzan2012 Tarzan2012 Am calatorit prin tara,si mare mi-a fost mirarea sa vad cruci cu mormant pe teren privat. Aceste marminte sunt de obicei la sate izolate,unde cimitirul si ... (vezi toată discuția)