avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 857 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Rotunjirea sumelor trecute in declaratia unica de venit
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Rotunjirea sumelor trecute in declaratia unica de venit

Buna ziua, oare cum se trec sumele reprezentand venituri din dividende obtinute in strainatate respectiv impozitele aferente acestora, daca acestea sunt in cuantum mai mic de 10 RON? De exemplu in cazul in care s-au incasat venituri din dividende in cuantum de 3.2 RON se rotunjeste la 4 RON sau 3 RON? Tinand cont ca dividendele au fost obtinute de la o companie cu sediul in SUA, impozitul retinut la sursa e 10% = 0.32 RON. In acest caz cum se completeaza sectiunea cu impozitul datorat: 0 RON sau 1 RON? Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 2 Mai 2023
stela223, utilizator
Cel mai recent răspuns: Grama Cornel - Consultant fiscal , Consultant fiscal 00:06, 10 Mai 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
se vor rotunji in jos daca e 3.2 ( 3 lei ) sau in sus daca e 3.7 ( 4 lei ) .
Dar ca sa nu se supere cumva ANAF-ul mai bine puneti in sus in ambele cazuri.
Multumesc, pentru raspuns. Oare la impozitul retinut aferent acestei sume se completeaza cu 0 RON sau 1 RON, tinand cont ca impozitul e sub 1 RON (i.e. 10% x 3 RON = 0.3 RON)?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
eu as pune 1 leu .
Tinand cont de conventia de evitare a dublei impuneri (i.e impozitul retinut la sursa fiind 10%), cat ar trebui trecut credit fiscal in acest caz? Tot 1 leu?
Ultima modificare: Luni, 8 Mai 2023
stela223, utilizator
da . creditul fiscal nu poate depasi valoarea impozitului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prag minim pentru declarare venituri obtinute din dividende din strainatate stela223 stela223 Buna ziua, oare pentru sume mici obtinute din dividende (e.g. 4.5 RON) din actiuni detinute din strainatate, mai trebuie depusa Declaratia Unica? Exista vreun ... (vezi toată discuția)
Declaratie fiscala pentru venituri din dividende de pe burse internationale stela223 stela223 Va salut, In cazul in care am incasat venituri extra-salariale din dividende obtinute pe bursa internationala, exista obligativitatea de a depunde ... (vezi toată discuția)
Informații anaf Ramoida Ramoida Bună seara. Sunt persoana fizica fara venit, însă la emiterea unei Adeverințe de venit de la ANAF apar cu 1 leu încasări. Nu este suma mare dar nu ... (vezi toată discuția)