avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Obligatie declaratie accident traseu
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Obligatie declaratie accident traseu

Buna ziua,

Am fost implicat intr un accident de traseu in urma cu 6 luni.
La momentul respectiv, angajatorul a refuzat orice actiune (cercetarea evenimentului, declaratii, etc).
Acum, la 6 luni de le eveniment, in urma unui control de la ITM, angajatorul imi trimite o adresa prin care imi solicita sa ii dau declaratie despre accident, poze si altele.
Mentionez ca urmeaza o actiune in instanta pentru recuperarea prejudiciilor materiale.
Daca nu mai sunt angajat la firma respectiva, am vreo obligatie sa mai dau aceasta declaratie?

Multumesc
Ultima modificare: Marți, 2 Mai 2023
Andrei0510@, utilizator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 10:59, 3 Mai 2023
Cel mai probabil, ITM a dispus cercetarea evenimentului si a amendat contraventional angajatorul.
Pentru cercetarea evenimentului este utila declaratia dvs. din care sa rezulte conditiile in care s-a produs evenimentul respectiv. Daca aveti poze, nu este rau sa le puneti la dispozitia comisiei de cercetare eveniment produs.
Daca nu mai sunteti angajat la firma, comisia de cercetare trebuie sa ia legatura cu dvs., si sa stabiliti o locatie, de comun acord unde sa dati declaratia.
Ce intelegeti prin "altele" ?
Actiunea in instanta are legatura cu acest eveniment ? Cine a deschis actiune si pe ce motiv ?
Una din cauzele accidentului, dovedit ulterior, a fost semnalizarea rutiera instalata in parcarea sediului unde a avut loc accidentul - mai exact, planurile erau aprobate de politie insa in realitate "cineva" nu le a instalat corect.

Prin altele se intelege petitia pe care eu personal am depus-o la Brigada Rutiera referitoare la aceste deficiente de semnalizare, cu mentiunea ca angajatorul la aceiasi petitie depusa si la el, a ignorat complet situatia.

Actiunea este deschisa impotriva angajatorului pentru recuperarea prejudiciilor materiale.
Ultima modificare: Marți, 2 Mai 2023
Andrei0510@, utilizator
Ar trebui sa va interesati ce masuri a luat politia in urma petitiei dvs. Conteaza raspunsul politiei, daca ati deschis actiune in instanta pentru prejudicii materiale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autoaccidentare cu victimă în timpul programului de lucru (taximetrist). vă rog să mă ajutați cu sfaturi, ce pot să pățesc în această situație? lucian981 lucian981 Buna seara! Ma numesc Lucian, lucirez la o firma de Taxi ca Teximetrist. In data de 04.07.2018 in jurul orelor 11.00 circuland pe o strada am observat in ... (vezi toată discuția)
Accident rutier/de traseu cosmina2014 cosmina2014 Buna ziua, Doresc sa va adresez si eu o intrebare: Tatal meu a fost victima unui accident (de traseu ) de circulatie in dec.2013, cand se intorcea de la ... (vezi toată discuția)
Accident de traseu Andrei0510@ Andrei0510@ Buna ziua. Am rugamintea sa ma ajutati cu un punct de vedere pentru situatia de mai jos. 1. Am fost implicat intr-un accident usor cu alta masina, fara ... (vezi toată discuția)