avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Unchiul meu a deschis proces de divort in ian. 1971. ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Unchiul meu a deschis proces de divort in ian. 1971. Sotia nascuse ...

Unchiul meu a deschis proces de divort in ian. 1971. Sotia nascuse cu 6 luni in urma o fetita ce nu era a lui. Lucru dovedit prin tribunal. In iulie 1971, unchiul cumpara o garsoniera cu bani de la mama sa, bani dati de aceasta prin act notarial, pt cumpararea unei garsoniere. Procesul de divort se termina abia prin 1973. La decesul unchiului, il mosteneste o unica sora, el neavand copii, sau alta sotie. La deschiderea succesiunii, notarul spune ca nu se poate mosteni decat 50% din garsoniera, pt ca la data cumpararii, unchiul figura casatorit. Acum exista un proces, deschis impotriva mostenitorilor acelei foste neveste, care vor jumatate din garsoniera de care nici nu au avut habar toata viata. Credeti ca pot avea acei mostenitori castig de cauza? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 15:54, 2 Mai 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
daca va judecati cum trebuie si dovediti ce trebuie dovedit, adica ca bunul a fost propriu al unchiului, se poate ca moistenitorii sa nu aiba de mostenit, depinde de dovezile pe care le aveti si cum le administrati.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depinde ce va rezulta din probe și ce norme de drept vor fi aplicabile.
Trebuie sa mergeți cu probele la a odată.

București 2023

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Are dreptul sotul sa ma dea afara din garsoniera dobandita de el prin testament ? cristinasor cristinasor Buna ziua, Dupa o obisnuita cearta cu sotul meu, bineninteles cu violenta fizica si verbala din partea lui, i am spus ca o sa divortez fiindca imi chinuie ... (vezi toată discuția)
Gasire mostenitori laurentiuh laurentiuh In 1971 tatal meu a cumparat o casa in Bucuresti, a platit o parte din bani pentru casa la care s-a facut o chitanta de mana, restul de bani urmand a fi ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi am asupra apartamentului? soțul a moștenit un ap ... Ana2825 Ana2825 Ce drepturi am asupra apartamentului? Soțul a moștenit un ap pe care l am vândut și am luat un altul mai marepe care avem și credit ipotecar. În ... (vezi toată discuția)