avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ce drepturi am asupra apartamentului? Soțul a ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ce drepturi am asupra apartamentului? Soțul a moștenit un ap ...

Ce drepturi am asupra apartamentului?
Soțul a moștenit un ap pe care l am vândut și am luat un altul mai marepe care avem și credit ipotecar. În contractul de cumpărare, la banca, figuram amândoi. Menționez ca el fiind bugetar, mereu a avut tot salariu pe cartea de munca, spre deosebire de mine, deși aduceam cam aceleași sume în casa. Am fost amenințată ca nu mi va da nimic din casa, pe care o avem din 2010. El poate demonstra ca se ocupa de plățile lunare, salariu venind mereu pe card, eu având mereu Cash, insă el mai are 1 copil dintr o alta căsătorie, pe care l întreținea,
Întrebarea este ce mi s ar cuveni dacă se va ajunge la divorț. Avem împreună un copil de 12 ani.
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 18:02, 28 Decembrie 2020
El poate cere si obtine o cota mai mare din casa, dat fiind faptul ca a contribuit mai mult, asta nu insemna ca veti ramane cu nimic.
nu sunteti intr-o situatie prea buna. Nu va puteti dovedi veniturile reale, omul a dat avans bani proprii pt cumpararea actualei case, va trebui sa vedeti si cat mai e de plata, t ca dupa divort, va plati singur creditul si prbabil ca mai aveti ceva de plata...
Faceti niste calcule si cereti o cota reala, sfatuiti-va cu un avocat.
Ultima modificare: Luni, 28 Decembrie 2020
gi-jane2, moderator
Trebuie sa mergeti cu actele la avocat asa cum va fi si la proces.
Asa veti vedea ce șanse aveti in concret.
Ceva pare ca veti dobandi.
În cazul în care copilul rămâne cu mine, nu pot primi nimic în plus din apartament? Adică vom fi nevoiți sa plecam din apartament?
Nu, copilul nu are nicio treaba cu bunurile. Cand o muri tatal, il mosteneste, acum , nu are niciun drept.
Ultima modificare: Luni, 28 Decembrie 2020
gi-jane2, moderator
Faptul ca aveti.un copil sau5 copii nu va creaza nici un drept suplimentar în ceea ce priveste partajul.Contributia o puteti dovedit cu orice mijloc de proba asa ca discutați cu un av pt a fi pregatita cansd luati decizia de a divorța.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se dasfasoara partajul unui imobil cu credit Aaaabb Aaaabb Buna seara, casatorit in 2007 si divorțat in 2011, cu copii minori, fata la mine baiatul la ea.Dupa divort ea a plecat in strainatate.Dupa casatorie tot in ... (vezi toată discuția)
Transfer de proprietate prin testament sau contract de vanzare cu clauza de uzufruct andrei_70 andrei_70 Dupa 19 ani de casnicie am divortat si am lasat apartamentul cu tot ce era in el celor 2 copii ai mei si fostei sotii. Dupa divort m-am mutat in alt oras si ... (vezi toată discuția)
Partaj după divorț mario2006 mario2006 Buna ziua, Am divorțat de fosta mea soție în iulie 2018, la notar, amiabil. În ceea ce privește împărțirea bunurilor am procedat tot amiabil, astfel: ... (vezi toată discuția)