avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 208 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... certificatul de moștenire are legalități persoana, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

certificatul de moștenire are legalități persoana, care avea ...

certificatul de moștenire are legalități
persoana, care avea drept la o parte dint-o moștenire, a declarat notarului, că cel decedat i-a spus că partea de moștenire care i se cuvenea, să o dea celui care a moștenit întreaga proprietate.
Codul civil prevede că este necesar un document scris de cel moștenit, nu o declarație verbală, a unui terț.
Actul de proprietate, conține deci o ilegalitate, prin atribuirea unui unui dreot, printr-o simplă declarație, că decedatul, ar fi avut o anumită dorință, pe care nu a exprimat-o decât verbal, după spusele unei persoane.
Întrebare: este valabil legal un act de moștenire, care conține o ilegaiitate, care conferă unei persoane, o parte din moștenire, printr-o simplă declarație; care de altfel, are rol de testament?
Mulțumesc.

Alte discuții în legătură

Act de proprietate, cu eroare juridică. o rudă avea drept legal, ... dorotheea dorotheea Act de proprietate, cu eroare juridică. O rudă avea drept legal, la o parte dintr-o moștenire, dar a declarat la notar, că acea parte nu îi va revenii ... (vezi toată discuția)
Cine devine mostenitor si cum se imparte mostenirea stroescu fabian stroescu fabian Sa explic speta mai in amanunt Tatal meu a decedat in 1991. Dupa decesul lui nu am facut succesiune (suntem 3 frati si mama) pemtru ca nu aveam ce sa ... (vezi toată discuția)
Mostenire testamentara CO.COS CO.COS O persoana detine doua testamente incheiate la notariat in anul [b]1979. [/b]Un testament este incheiat de tată, care ii lasa toata averea existenta in ... (vezi toată discuția)