avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1195 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua! Rog sa ma ajute doar cei ce cunosc exact! ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua! Rog sa ma ajute doar cei ce cunosc exact! Sunt insarcinata ...

Buna ziua! Rog sa ma ajute doar cei ce cunosc exact! Sunt insarcinata cu un tip care nu suntem casatoriti. Eu am plecat deoarce nu era de convietuit langa el. Copilul nu se v a naste in Romania . El a inceput de pe acuma sa ma ameninte ca incepe sa ma dea in judecata ca nu ii dau voie sa contribuie financiar sau sa implice in nici un fel. Clar nu este asa . El din secunda in care a aflat ca sunt gravida spera si vrea sa imi i a copilul. Nu vrea sa intemeiem o familie. Urmareste decat sa imi i a copilul. Si spune ca poate , deoarece el are job, are casa pe numele lui plus multe altele . Si eu nu am absolut nimic. Cum pot sa procedez in acest caz. Nici nu pot sa imi vad de viata mea ca sunt amenintata ca de maine ma da in judecata ca am fugit fiind insarcinata cu copilul lui si ca el isi doreste sa se implice doar ca eu ii ingradui acest drept , ba chiar imi v a cere daune morale pentru treaba asta . Si ca oricum asteapta sa se nasca copilul si ca v a castiga si il v a lua. Am stat langa el si i am oferit sansa, eram unilita, jignita, amenintata chiar si cu moartea inclusiv pe mine si ca imi cauta toata familia si le da foc si etc. Daca eu dispar. Doar ca nu am dovezi ca am fost amenintata .Stia tot timpul cand sa o faca ca sa nu pot inregistra etc.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Mai 2023
Madalina Madu, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 05:49, 4 Mai 2023
Nu are cum sa il ia, dar il poate recunoaste si daca face asta, e tata cu toate obligatiile si drepturile ce decurg. Veti exercita autoritatea parinteasca in comun , va avea drept de vizita etc.
Ce puteti face dvs e sa va vedeti de viata, ignorati-l si gata. Cand si daca va va da in judecata, veti lua avocat, va aparati...luati fiecare eveniment cand vine, nu va impacientati de acum.
Daca nasteti si adopta cineva copilul ( parintii dvs de ex) pana ca el sa afle unde sunteti , scapati de el definitiv. Adoptia se poate și desface de catre instanta daca e in interesul copilului, deci nu știu cat de buna e ca solutie.
Incercati sa aveti ceva probe. Nu ati inregistrati atunci cand erati impreuna sau era langa dvs, dar puteti inregistra acum (audio, mesaje), depuneti plangeri daca e cazul. La fel membrii familiei pe care spuneti ca i ameninta. Daca nu veti avea probe e greu sa va creada cineva.

AV. GABRIELA GERBER a scris:

Incercati sa aveti ceva probe. Nu ati inregistrati atunci cand erati impreuna sau era langa dvs, dar puteti inregistra acum (audio, mesaje), depuneti plangeri daca e cazul. La fel membrii familiei pe care spuneti ca i ameninta. Daca nu veti avea probe e greu sa va creada cineva.

Va multumesc pentru raspuns! Nu mai sunt cu el , deci nu mai am cum sa procur dovezi. Dar daca i le-am mentionat toate amenintarile in mesaje cand ne-am certat si el pur si simplu nu a cautat nici sa se apere sau sa nege , nu ar putea fi folosit ca si o dovada ? Doar citea, omiteq raspunsul sau lasa asa fara sa zica nimic in apararea lui.
nu ar putea fi folosit ca si o dovada ? Doar citea, omiteq raspunsul sau lasa asa fara sa zica nimic in apararea lui

Asta nu e dovada.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sot abuziv fizic si psihic, alcoolic, din cadrul politiei stopabuz stopabuz Buna seara! As dori sa stiu ce masuri se pot lua impotriva unui barbat (sot) care detine arme de vanatoare precum si arma din dotare si ameninta membri ... (vezi toată discuția)
Divort cu un bebelus de 9 luni catalinat catalinat Buna ma numesc Adina si sunt la prima casatorie si la primul divort.Casnicia mergea bine pana cand a venit pe lume primul nostru copil care in prezent are 9 ... (vezi toată discuția)
Ce probe sunt recunoscute in instanta ContSters230970 ContSters230970 buna, am stat in concubinaj aproximativ 2 ani,apoi am aflat ca sunt insarcinata ,el nu a vrut copilul ....la 10 luni a recunoscut fata dar foarte greu ... (vezi toată discuția)